vineri, 29 martie, 2024

Veste de ULTIMA ORA pentru bugetari – Valoarea voucherelor de vacanta ar putea creste in extrasezon

Distribuie:

Publicat:

Valoarea voucherelor de vacanță va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei pentru cei ce aleg să meargă în vacanță în extrasezon, conform unei propuneri a Ministerului Turismului care va fi discutată în perioada următoare cu industria, a anunțat ministrul de resort Bogdan Trif, la Antena 3.

Beneficiarii pot opta să își petreacă vacanța în lunile octombrie – noiembrie și martie – aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști, și vor primi vouchere majorate. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor, a precizat ministrul.

Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu reprezentanții industriei turismului, iar propunerea poate fi îmbunătățită, a precizat Trif, care a adăugat că măsura distribuirii de vouchere de vacanță va fi prelungită și după 2020.

Voucherele de vacanță au eliminat 60% din turismul „la negru”, iar în 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul precedent, a adăugat Trif. În acest an vouchere au fost distribuite mai târziu, iar bani au primit toate instiuțiile statului, dar unele au ales să îi cheltuie în alte moduri, a spus ministrul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img