joi, 28 martie, 2024

Veste devastatoare pentru pensionari, inainte de Paste! PSD loveste in propriul electorat

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dancila a lamurit incertitudinea legata de plata anticipata a pensiilor inainte de Paste 2018. O decizie in acest sens era asteptata dupa sedinta de Guvern de joia trecuta, insa acest lucru nu s-a intamplat. 

Virorica Dancila a confirmat ca pensiile NU VOR FI PLATITE ANTICIPAT, din mai multe motive. Unul ar fi acela ca s-ar crea astfel un gol prea mare pana la urmatoarele pensii, cele din mari. Al doile ar fi ca pensionarii abia au incasat banii pe martie, asa ca au cu ce sa-si faca cumparaturi de sarbatori. In al treilea rand, a recunoscut sefa guvernului, ar fi un efort financiar mult prea mare pentru a achita anticipat atat salariile bugetarilor, cat si pensiile.   Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirma ca pensionarii de la Interne isi vor primi drepturile cuvenite inainte de sarbatorile de Paste.

Ministrul precizeaza ca in ultima perioada a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne in care se reclama faptul ca taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie si martie ale anului in curs inca nu au fost primite.

"Dupa cum stiti, numarul de pensionari din ultimul an a fost mult mai mare fata de cel obisnuit, lucru care a dus la o schimbare majora in ceea ce priveste procedura de distribuire a taloanelor de pensie in acest prim trimestru din 2018. Daca anul trecut s-a procedat, in conditiile legii, la achizitia directa a serviciilor de imprimare si impachetare a plicurilor, in 2018 a fost necesara conform legislatiei in vigoare, o alta procedura de achizitie a acestor servicii, din cauza numarului considerabil mai mare de pensionari. Aceasta licitatie a fost realizata in luna ianuarie, imediat dupa alocarea bugetara", mentioneaza ministrul de Interne.

Ea adauga ca firma declarata castigatoare a licitatiei organizata de catre Casa de Pensii MAI "a trimis toate taloanele la Posta Romana in vederea distribuirii lor catre titulari".

"Asadar, in prezent, depinde de Posta Romana cat de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne tine legatura cu Posta si cu firma castigatoare a licitatiei ca totul sa se urgenteze. De asemenea, este important de precizat ca in toata aceasta perioada Casa de Pensii MAI a eliberat si elibereaza in continuare adeverinte la solicitarea pensionarilor", mai spune Carmen Dan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img