News Flash:

Veste magnifica pentru medicii rezidenti care vor sa practice meseria in VASLUI-BARLAD sau HUSI

7 Septembrie 2015
1824 Vizualizari | 2 Comentarii
ANL
Guvernul a luat o masura benefica sistemului medical vasluian. Potrivit actului normativ care vine in completarea si modificarea Legii152/1998, medicii rezidenti vor putea beneficia de o locuinta ANL, acestia fiind inclusi intr-o categorie speciala numita "tineri specialisti din invatamant si sanatate” . De asemenea, ordonanta prevede cresterea cuantumului salariului lunar brut in functie de care se calculeaza bursele medicilor rezidenti, modificare ce va intra in vigoare de la 1 octombrie.

Actul normativ modifica si completeaza Legea 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte. Astfel, un articol din lege se modifica si se completeaza cu un nou alineat: "Tinerii specialisti din invatamant si din sanatate, in sensul prevederilor prezentei legi, sunt persoane majore in varsta de pana la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinte construite prin programele ANL, destinate inchirierii, si care pot primi repartitii in cel mult 36 de luni de la implinirea acestei varste, angajati ai unitatilor din domeniile respective aflate pe raza unitatii administrativ- teritoriale in care sunt amplasate locuintele, inclusiv medicii rezidenti, si care nu detin o locuinta in proprietate pe raza unitatii administrativ-teritoriale respective."

"Este necesara includerea medicilor rezidenti in categoria tinerilor specialisti din sanatate care pot achizitiona locuintele realizate prin programele Autoritatii Nationale pentru Locuinte (ANL) destinate inchirierii, avand la baza aceleasi considerente, respectiv migratia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregatit, aspect care a condus la reale dificultati in ceea ce priveste o optima functionare a intregii activitati desfasurate in unitatile sanitare publice, avand in vedere ca deficitele si decalajele acumulate an de an fac ca starea acestui sistem de importanta nationala sa se deterioreze de la zi la zi, pentru stoparea exodului medicilor catre alte tari, fenomen care a luat amploare in ultimul timp", se arata in textul unei Ordonante de Urgenta, aprobata de Guvern.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Dr.  | #3314
Tot nu vin! :)
Adi  | #3324
Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0763 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012022 (s)