vineri, 29 martie, 2024

Veste proasta pentru fumatorii de tigari electronice

Distribuie:

Publicat:

Tigarile electronice ar putea sa fie taxate mai mult decat tigarile normale, au convenit marti ministrii europeni de Finante, in conditiile in care popularitatea tigarilor electronice este in crestere.

In prezent, in majoritatea statelor membre UE, tigarile electronice sunt scutite de la plata accizelor care sunt aplicate produselor traditionale din tutun, pe langa TVA. Aceasta inseamna ca, de obicei, tigarile electronice sunt mai ieftine.

Preocupati atat de veniturile la bugetul statului cat si de sanatatea publicului, ministrii europeni de Finante reuniti la Bruxelles au apreciat ca scutirea de la plata accizelor pentru tigarile electronice ar trebui revizuita si in consecinta au cerut Comisiei Europene sa decida, pana in 2017, daca va propune majorarea taxelor pentru tigarile electronice.

Comisia Europeana, instanta comunitara care elaboreaza propuneri legislative, ar urma sa adopte o abordare prudenta, a subliniat o purtatoare de cuvant. “Este extrem de putin probabil sa propunem aplicarea aceluiasi nivel de taxe pentru tigari electronice ca si cele aplicabile tigarilor”, a apreciat un purtator de cuvant.

In Romania, potrivit un studiu realizat de compania de consultanta in marketing iSense Solutions, 84% dintre acestia fumeaza tigari normale, fara arome, alti 16% aleg tigarile mentolate iar 5% pe cele cu alte arome. De asemenea, 6% dintre fumatori prefera tutunul rulat si 5% tigarile electronice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img