joi, 28 martie, 2024

Veste proasta pentru VOICULESCU

Distribuie:

Publicat:

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 au discutat cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care executa o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul ICA. Judecatorii au decis ca Voiculescu nu poate fi eliberat conditionat, dar decizia nu e definitiva.

Initial, judecatorii au fixat pentru 17 ianuarie 2017 termenul in acest dosar, insa Dan Voiculescu a depus o cerere pentru ca procesul sa se judece mai repede. Cererea sa a fost admisa, iar termenul a fost preschimbat pentru 13 decembrie. Acum, fostul politician poate depune o noua cerere de eliberare conditionata abia in septembrie 2017. Procurorii DNA au declarat, in instanta, ca toate cartile scrise de Voiculescu in puscarie, 11 la numar, ar fi fost lucrate in afara penitenciarului

Pe 28 noiembrie, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amanat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea conditionata a lui Voiculescu, insa cazul omului de afaceri a ajuns in instanta.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, “care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D, si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 mp si, respectiv, 3.000 mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img