sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Veste uriasa pentru soferii din Romania! Isi primesc banii inapoi

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a aprobat, astazi, Ordonanta de Urgenta 52/2017 care va bucura milioane de romani. Actul normativ are in vedere necesitatea armonizarii legislatiei nationale cu hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene si evitarea posibilei declansari a unei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor de stat membru al UE.

De acum, conducatorii auto pot depune cerere pentru a le fi restituite taxele speciale pentru autoturisme si autovehicule, de poluare pentru masini si pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu.
„Prin ordonanta de urgenta se prevede restituirea pe cale administrativa, la cerere, a sumelor de bani reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, actualizate cu dobanda prevazuta in Codul de procedura fiscala, calculate de la momentul achitarii taxei pana la momentul restituirii efective”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Attila Gyorgy, potrivit Agerpres.

Actul normativ are in vedere necesitatea armonizarii legislatiei nationale cu hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene si evitarea posibilei declansari a unei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor de stat membru al UE.

Beneficiarii acestei ordonante sunt contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevazuta de OUG 50/2008, aprobata cu modificari prin Legea 140/2011, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevazuta de Legea 9/2012, si timbrul de mediu pentru autovehicule, prevazut de OUG 9/2013, aprobata cu modificari prin Legea 37/2014.

De prevederile ordonantei vor beneficia contribuabilii carora nu li s-au restituit banii pana la intrarea in vigoare a acestei ordonante si care vor solicita restituirea in scris organului central fiscal competent, pana la 31 august 2018.

Plenul Senatului si-a insusit raportul comun al Comisiilor de mediu si de buget si a adoptat ordonanta in calitate de prima Camera sesizata cu 86 voturi „pentru”. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img