marți, 19 martie, 2024

Vestea trista a zilei! Un celebru actor roman a fost gasit fara suflare! Pompierii au spart usa! Jucase sute de roluri – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Actorul Dumitru Dragan a fost gasit mort. Trupul fara suflare a fost descoperit de pompierii care au fost chemati sa sparga usa. Actorul pitestean avea 79 de ani si locuia singur. Cel care a alertat autoritatile a fost fiul actorului, dupa ce tatal sau nu ii mai raspundea la telefon si nici la usa. Dumitru Dragan, sau Miki Dragan cum ii spuneau prietenii, locuia, singur, intr-un bloc de pe strada Victoriei din Pitesti, in apropiere de Teatrul Alexandru Davila.

 

Din primele informatii cauza decesului ar fi infarct miocardic, sau un accident vascular cerebral.
Dumitru Dragan s-a nascut pe 2 decembrie 1939 in Bucuresti. A fost absolvent al Colegiului National „I.L. Caragiale”, promotia 1956 si a fost admis la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, unde urmeaza cursurile de actorie la clasa profesorului A. Pop Martian, cu asistentii Horea Popescu, Ion Cojar, Mihai Berechet si Cornel Todea, colegi de promotie fiindu-i Stela Popescu, Rodica Popescu Bitanescu, Sebastian Papaiani, Anda Caropol si altii, potrivit Wikipedia. Activitatea sa artistica cuprinde peste 150 de roluri, interpretate in mai multe teatre din tara, dar mai ales premiere absolute ca: „Pericles” de William Shakespeare in 1964, la Brasov, „Jocul ielelor” de Camil Petrescu in 1964, la Brasov, „Gradina cu trandafiri” de Andi Andries in 1963, la Brasov, „Roua si tutun” de Mircea Radu Iacoban in 1971, la Baia Mare, dar si roluri marcante pentru cariera sa artistica in: „Pogoara iarna” (Mio) de Max Anderson in 1961, „Maria Stuart” (Mortimer) de F. Schiller in 1967, la Baia Mare, „Avarul” (Cleante) de Jean-Baptiste Molière in 1960, la Baia Mare, „Dona Juana” (Don Juan) de Radu Stanca, „Clipe de viata” de W. Saroyan cu Liviu Ciulei, „Don Carlos” de F. Schiller si „Ospatul” lui Trimalchio de Cristian Munteanu, in 1982, la Pitesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img