vineri, 29 martie, 2024

Vesti bune! In ce orase s-au ieftinit locuintele

Distribuie:

Publicat:

Piaţa imobiliară dă semne de schimbare! Pentru a doua lună consecutiv s-au  înregistrat scăderi de preţuri, după creşterile spectaculoase din ultimii ani.

Dacă la nivel naţional ieftinirile sunt în continuare timide, cu o medie de 0,4%, în Capitala locuinţele noi sunt mai ieftine cu peste 3 procente.

Era de aşteptat, spun economiştii, care pun totul pe seama creşterii euro, a presiunii pe dobanzi şi pe limitarea gradului de îndatorare pentru creditele noi.

În Constanța, de pildă, locuinţele au pierdut un procent din valoare, însă, în Capitală, unde este cel mai mare stoc de apartamente din ţară, este o situaţie aparte. Vânzătorii au cerut în medie mai puţin cu 2%, însă o scădere destul de mare se remarcă pe segmentul imobiliarelor noi, de 3,4%.

DANIEL CRAINIC, IMOBILIARE.RO: “Explicaţia este că numărul celor interesaţi sa achizitioneze o locuinţă s-a diminuat pe fondul creşterii cursului valutar pe de o parte, tuturor discuţiile socio-politice pe de altă parte. Dezvoltatorii reacţionează mai repede decât cei care vând apartmente vechi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img