News Flash:

Vesti bune pentru angajati! Mai multe zile libere si sporuri duble

19 Octombrie 2015
874 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit stiripesurse.ro,mai multe modificari la Codul Muncii au fost aprobate tacit in Senat. Concediu de odihna proportional cu cat munceste angajatul si plata mai mare pentru orele suplimentare sunt doua dintre vestile bune pentru angajati din noul act normativ.

Potrivit noii legi, un angajat care nu si-a luat concediu de odihna intr-un an, are timp 18 luni sa recupereze aceste zile. Pana acum, angajatorul era obligat sa-i dea concediul de odihna neefectuat in termen de 12 luni. In plus, zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi compensate cu bani, atunci cand angajatul paraseste locul de munca.

Actul normativ aduce si alte modificari. Astfel, angajatul temporar nu poate avea un salariu mai mic decat cel pe care ii are salariatul permanent care presteaza acelasi tip de munca, potrivit libertatea.ro.

Potrivit noii legi, nici durata concediului de odihna anual nu va mai fi scurtata daca ai o problema de sanatate sau daca esti nevoit sa lipsesti de la serviciu ca sa-ti ingrijesti copilul bolnav, asa cum se intampla pana acum.

Proiectul de modificare a Codului Muncii prevede si sporuri de 175% pentru cei care fac ore suplimentare si carora patronii nu le acorda zile libere. Pentru munca de weekend, sporul ar fi de 75% peste o zi obisnuita.

Toate aceste schimbari ii nemultumesc pe patroni, care spun ca unii angajati isi vor lua concedii medicale fictive, ca sa se ocupe de orice altceva, stiind sa nu li se scad din concediul de odihna.

Camera Deputatilor este camera decizionala in acest caz.

sursa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 24 queries | Mysql time :0.040354 (s)