vineri, 19 aprilie, 2024

Vesti bune pentru angajatii romani din mediul privat! Angajatorii vor mari salariile

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de afaceri sunt de acord cu majorarea salariilor brute daca vor fi mutate contributiile la angajati, pentru ca veniturile salariale sa nu fie afectate, a declarat, vineri, reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea RomanieiDragos Petrescu, dupa o intalnire avuta cu premierul Mihai Tudose. Oamenii de afaceri vor sa mareasca salariile brute, daca vor fi mutate contributiile la angajati. “Am avut o intalnire constructiva cu premierul Romaniei, am discutat diverse proiecte aflate in dezbaterea publica. Subiectul principal a fost cel legat de mutarea contributiilor de la angajator catre angajat. In situatia actuala a pietei muncii atat de tensionata, angajatorii nu vor dori sa afecteze in niciun fel de scenariu veniturile angajatilor si l-am asigurat pe premier ca nu asta e intentia mediului de afaceri”, a declarat reprezentantul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, Dragos Petrescu.

El a mai spus ca promisiunea premierului a fost ca, la final, costul total generat de mutarea contributiilor nu va fi mai mare decat cel actual.

“Este vorba despre piata muncii din Romania. Astazi nu avem cu cine sa lucram. Dvs. credeti ca vreun agent economic va scadea sau va profita de aceasta schimbare ca sa reduca veniturile propriilor angajati? Asta nu se va intampla. Avem o piata care ne obliga sa ne asiguram ca vor castiga mai mult angajatii nostri, nu mai putin”, a raspuns Petrescu intrebarii daca poate garanta majorarea salariilor brute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img