marți, 19 martie, 2024

Vesti bune pentru soferi. Iohannis a promulgat legea prin care intervalul de plata a amenzilor creste de la doua la 15 zile

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei in care persoanele pot plati valoarea amenzilor la jumatate. Legea isi propune eficientizarea si facilitarea procesului de achitare a contraventiilor.

"Prezenta lege reglementeaza masuri pentru facilitarea achitarii amenzilor contraventionale prin constituirea unui cont unic de plata si simplificarea procedurilor de urmarire a incasarii amenzilor. (…) Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal", se arata legea adoptata, decizional, de Camera Deputatilor, pe 27 iunie, si promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis.

Actul normativ mai prevede deschiderea unui cont unic la Trezoreria Statului unde vor fi centralizate toate sumele incasate din amenzi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img