sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vesti BUNE pentru toti MEDICII! Anunt de ULTIMA ORA a ministrului Sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Sanatatii Florian Bodog a vorbit, in cadrul emisiunii Realitatea Romaneasca, despre situatia actuala a sistemului de sanatate. “In Ministerul Sanatatii mereu au fost probleme, cunosc bine situatia”, a spus acesta. Insa, ministrul Sanatatii promite ca situatia se va schimba: vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenti, noi centre pentru arsi, noi ambulatorii pentru analize si medici romani care se intorc in tara. Promisiunile nu se opresc insa aici: Romania va produce si exporta vaccinuri si va schimba legislatia privind persoanele cu probleme psihice.
“Sunt si medicii care doresc sa se intoarca in tara, insa rebuie sa le asiguram conditii de munca, deci un climat de siguranta”, a spus aceasta. De asemenea, in ceea ce priveste lipsa medicilor din zonele rurale, ministrul Santatii a precizat ca, probabil, politicile de a oferi locuinta sau de a le plati chiria, nu sunt suficiente. “Trebuie dublate de alte masuri precum cele mentionate mai devreme. La 100 km de Capitala sunt spitale care nu au medici, o clinica sta intr-un medic, iar cand medicul pleaca in concediu se inchide sectia”.

Intrebat cum s-ar putea rezolva acest sistem, Florian Bodog a spus ca “gandim un alt sistem de rezidential”. Mai exact, conform acestuia, rezidentul trebuie sa fie angajat al spitalului. “Daca rezidentul lucreaza in spitalul in care urmeaza sa primeasca post, poate il determinam sa ramana acolo”, a mai declarat ministrul Santatii.
Nici rezidentii nu sunt uitati de ministrul Sanatatii: “Pachetul salarial pentru rezidenti este unul generos si va creste incepand de anul viitor”.
“Acestia nu doresc sa plece neaparat in strainatate, insa vor sa aiba un loc stabil in Romania si sa fie respectati”, a completat el. Conform ministrului, in acest an dupa examenul de specialitatea vom avea si o selectie de posturi la nivel national, selectie care ar trebui sa stimuleze un tanar specialist. “Nu toti vor ramane, insa unii vor ramane”, a declarat Florian Bodog.
“Medicii nu sunt functionari publici, in Legea Sanatatii este clar trecut asta. Exista un paragraf in Codul Penal care il aduce pe medic langa functionarii publici, intrucat medicul este platit din bani publici”, a mai spus el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img