vineri, 29 martie, 2024

Vesti neasteptate de la meteorologi! Cand vom avea prima ninsoare

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au anuntat cand cade prima ninsoare in Bucuresti. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cand vor cadea primii fulgi in Capitala. Mihai Timu, meteorolog ANM, ca vremea se va schimba in zilele ce urmeaza. Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a patruns in Europa si va atinge zona Mediteranei, precum si Balcanii. Vor avea loc caderi masive de zapada in Alpi, dar si in vestul Sloveniei, in Croatia, Bosnia, Serbia, Muntenegru si este posibil ca frontul de aer rece sa ajunga si in Romania. In centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scazute decat media normala pentru aceasta perioada.

In Romania sunt temperaturi peste media obisnuita a lunii noiembrie, dar spre finalul saptamanii vremea se raceste. "Astazi si maine, peste tara noastra va patrunde o masa de aer rece, dar nu atat de rece incat sa produca o racire dramatica. Doar in sud vorbim de maxime peste norme, 17 – 18 grade Celsius. De maine, revenim la un regim termic normal. Vestea buna este ca pe timpul noptilor vor fi temperaturi placute, pozitive, intre 0 si 9 grade Celsius, mai ridicate decat ar fi normal", a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM, care a anuntat fulgi razleti inclusiv in Capitala.

Specialistul a spus ca Romania se afla la periferia unui ciclon format in zona bazinului Marii Mediterane.

"Nu scapam de ploi, dar vor fi putine si in cantitati slabe. Vineri, vor fi ploi slabe si burnita in sudul teritoriului. Doar pe crestele cele mai inalte vom avea lapovita si ninsori. Este adevarat, dupa 20 noiembrie sunt semnale ca vremea se schimba. Va patrunde un val de aer rece si vor fi precipitatii, nu numai ploaie", a conchis meteorologul ANM.

"Vremea se raceste la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori. In decembrie precipitatii mai abundente vor fi in centru, est, sud-est si posibile ninsori in nord, centru si la munte. Sunt posibile nopti geroase in nord si in centru", a spus si a spus Elena Mateescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img