marți, 23 aprilie, 2024

Vesti PROASTE pentru romani: Locuintele ANL nu se vor mai vinde

Distribuie:

Publicat:

Potrivit vicepremierului Dincu, locuintele ANL pentru tineri nu se mai vand, statul avand nevoie de o rezerva de locuinte sociale si pentru urgente.

“ANL n-o sa se mai vanda pentru ca avem nevoie de locuinte sociale. Dupa parerea mea, ideea aceasta ca vindem locuintele si dupa aceea cu banii rezultati construim altele, nu a functionat. In momentul in care banii ajung la buget nu ti-i mai da nimeni inapoi”, a declarat Dincu.

El a explicat, pentru AGERPRES, ca trebuie sa existe in fiecare oras o rezerva de locuinte pentru urgente, dand exemplul cazului exploziei de la Bistrita, cand au trebuit mutate 50 de familii.

“La Bistrita, saptamana trecuta a explodat un bloc, a trebuit sa mutam 50 de familii dintr-o data. Noroc ca erau locuintele ANL. Pentru asta trebuie sa dam ordonanta, in mod temporar sa schimbam destinatia acestor locuinte. Nu este normal ca un oras chiar de nivelul Careiului sa nu aiba un fond de 100 sau 200 de apartamente care tot timpul sa poata fi pregatite pentru cazuri sociale, pentru situatii de urgenta”, a declarat Dincu.

El considera ca tinerii trebuie sa se gandeasca la ANL ca la niste locuinte temporare, de unde sa se mute peste o perioada.

“Vom stimula in continuare si ajutorul pentru tineri, pentru prima casa. Tot timpul vin generatii de tineri care au nevoie de asta, oamenii dupa ce isi cresc veniturile se pot muta din aceste locuinte, au posibilitatea sa isi ia un credit, sa isi construiasca locuinta proprietate personala asa cum si-o doresc, creste familia, nu mai poti sa stai cu doi sau trei copii intr-un apartament de doua camere”, a spus Dincu.

Noua lege a locuintelor va fi finalizata in aceasta toamna, dupa care va fi inaintata Parlamentului pentru adoptare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img