vineri, 29 martie, 2024

Vesti uriase! Cine sunt cei care ar putea fi scutiti de impozit

Distribuie:

Publicat:

Vești uriașe! Recent a fost depus,la Parlament,  de către un lider PNL, un proiect important, în urma căruia impozitul nu va mai fi plăti de o categorie de români.

Companiile private cu minim 30 de angajaţi care construiesc creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru sumele utilizate la construcția acestora. Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă, printr-un comunicat remis la sfârșitul săptămânii că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii. Pachetul prevede, între altele, un proiect de lege care încurajează companiile private cu minim 30 de angajaţi să construiască creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor acestora, scutindu-se din plata impozitului pe profit, anual, sumele de bani utilizate pentru construirea şi/sau întreţinerea acestor spaţii.

„Am depus Pachetul legislativ pentru Natalitate. România nu are o politică de creştere demografică iar încurajarea familiilor se face prin măsuri concrete de stimulare a calităţii sistemului de educaţie şi sănătate (…) În urma discuţiilor pe care le-am avut cu societatea civilă cu expertiză în domeniu, am luat decizia de a depune Pachetul legislativ pentru Natalitate. Este un prim pas în soluţionarea problemelor care au condus la scăderea natalităţii în România, iar majoritatea propunerilor din acest pachet legislativ au fost aplicate cu succes în state europene care s-au confruntat cu această situaţie”, a afirmat deputatul PNL, citat în comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img