miercuri, 24 aprilie, 2024

Vezi ce obiceiuri ne distrug stomacul

Distribuie:

Publicat:

Dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog, a fost invitata in studioul LiveDoc pentru a ne oferi informatii pretioase despre sanatatea digestiva.

Dr. Ciuperca a vorbit despre bolile digestive si gastrice si despre durerile abdominale.

Durerea abdominala este unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare la medicul gastroenterolog, fie in urgenta, fie in ambulatoriul de specialitate.

Durerea abdominala poate avea o semnificatie benigna sau poate semnala o boala serioasa, asa ca este important sa stim cand trebuie sa ne prezentam la medicul de specialitate pentru evaluare.

Emisiunea integrala o puteti viziona pe canalul nostru de YouTube sau pe Facebook.
Iata ce avertizeaza doamna doctor, care sunt greselile uriase pe care multi le facem:

Dupa masa, nu e bine sa te ”intinzi”, este una din marile greseli. In loc sa te tolanesti, cel mai indicat este sa faci cativa pasi. Tocmai de aceea, este total gresit sa mananci seara tarziu, inainte de culcare si tocmai de aceea toti specialistii recomanda cina cu cel putin 2 ore inainte de somn.

O alta mare greseala care iti poate provoca boala de reflux gastroesofagian este sa mananci doar o masa pe zi si aceea sa fie mult prea generoasa sau sa mananci masa principala a zilei la cina.

Persoanele supraponderale sunt primele care sufera de reflux gastroesofagian, principiul fiind simplu: creste presiunea in abdomen si duce la refularea continutului stomacului.

Un beneficiu enorm pentru aceste persoane este scaderea in greutate.

Alimentele care dau reflux gastroesofagian sunt urmatoarele, insa ele nu sunt interzise, ci doar au recomandarea de a fi consumate cat mai rar si in cantitati cat mai mici. In aceasta categorie se incadreaza urmatoarele: ce e iute, ce e acru, ce e gras si bauturile carbogazoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img