marți, 19 martie, 2024

Vezi cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat date referitoare la estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor, informatiile fiind valabile pentru intervalul 18 – 31 ianuarie 2016. In Moldova, o vreme deosebit de rece va caracteriza prima saptamana a intervalului, astfel ca la amiaza se vor inregistra temperaturi negative, in medie de -6, -4 grade. Noptile vor deveni geroase in toata regiunea, iar minimele vor fi de -14 si -10 grade, medie regionala. O crestere usoara si treptata a temperaturilor se va produce in a doua parte a intervalului, astfel ca sunt estimate valori, in medie regionala, de -3, 2 grade ziua si -9, -6 grade noaptea. Ninsori slabe se vor semnala pe arii restranse la inceputul intervalului si, posibil, in perioada 24 – 26 ianuarie.

Banat – Vremea se va mentine rece pana in jurul datei de 25 ianuarie, media temperaturilor diurne urmand a fi de -2 , 2 grade, iar noptile vor deveni local geroase, cu valori de -10, -6 grade. Apoi este estimata o crestere a temperaturilor catre valori pozitive ziua, in medie de 2, 3 grade si minime nocturne de -6, -3 grade, regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii ianuarie. Vor fi fulguieli pe arii restranse in data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste in cea de-a doua saptamana de prognoza, in special in perioada 24 – 26 ianuarie.

Crisana – Prima saptamana a intervalului de referinta va fi caracterizata de o vreme rece, in special dimineata si noaptea cand local va fi ger, iar minimele termice vor fi in medie de -10, -6 grade. Temperaturile maxime vor fi de -2, 1 grad, medie regionala. Apoi se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, fiind de asteptat valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime de 2, 4 grade si minime de -6, -4 grade, medie regionala. Vor fi ninsori slabe pe arii restranse in data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste in cea de-a doua saptamana de prognoza, in special in perioada 24 – 26 ianuarie.

Transilvania – Pe parcursul primei saptamani, vremea se va deosebit de rece, geroasa in cursul noptilor, cand minimele vor fi in medie de -17, -10 grade. La amiaza temperaturile se vor mentine negative, cu maxime de -5, -3 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referinta, este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de -2, 1 grad ziua si -12, -8 grade noaptea. Dupa data de 20 ianuarie va creste probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare.

Maramures – Pe parcursul primei saptamani, vremea se va mentine rece, local geroasa in cursul noptilor, cand minimele vor fi in medie de -12, -8 grade. La amiaza temperaturile se vor mentine negative, cu maxime de -4, -2 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referinta, este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de -2, 2 grade ziua si -8, -4 grade noaptea. Dupa data de 20 ianuarie va creste probabilitatea pentru ninsori temporare.

Dobrogea – Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul primei saptamani, astfel ca la amiaza se vor inregistra in medie -4, -2 grade, iar noptile vor deveni geroase in cea mai mare parte a regiunii, cu minime de -12, -8 grade, medie regionala. Dupa data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi in crestere usoara si treptata pana la valori medii de -2, 2 grade ziua si -8, -4 grade noaptea. La inceputul intervalului de referinta vor fi ninsori slabe, pe arii restranse, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste apoi in jurul datei de 26 ianuarie.

Muntenia – Regimul termic al prirnei saptamani de prognoza va fi caracterizat de valori foarte scazute, cu medii regionale ale maximelor de -7, -2 grade si ger noaptea in toata regiunea, minimele urmand a fi de -16, -11 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii se va produce dupa data de 25 ianuarie, astfel ca temperaturile diurne sunt estimate a ajunge la valori medii de -2, 2 grade, iar cele nocturne vor fi de -12, -7 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste 1n perioada 25 – 27 ianuarie.

Oltenia – Pe parcursul primei saptarnani, vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata, cand minimele vor fi, in rnedie regionala, de -13, -9 grade. La amiaza temperaturile vor fi preponderent negative, cu maxime de -3, 0 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referinta, este estirnata o incalzire usoara si treptata a vremii, astfel ca sunt de asteptat valori medii de 0, 3 grade ziva si -8, -4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in perioada 25 – 27 ianuarie.

La munte – Vremea va fi deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea, astfel ca se vorinregistra maxirne termice de -10, -8 grade si rninime de -18, -13 grade, in medie. Dupa data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi in crestere usoara si treptata pana la valori medii de -7, -2 grade ziva si -12, -8 grade noaptea. Ninsori slabe vor fi, pe arii restranse,In data de 20 ianuarie, apoi probabilitatea de aparitie a acestora va creste Incepand cu 24 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img