marți, 19 martie, 2024

Vezi cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Cea de a doua jumatate a lunii mai va fi marcata de o vreme racoroasa, bogata in ploi.

Potrivit prognozei pe doua saptamani, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, in prima parte a intervalului maximele vor oscila in jurul valorii de 18 grade, sub mediile climatologice, urmand ca temperaturile sa creasca abia dupa data de 19 mai.

BANAT
In primele zile ale saptamanii vremea va fi racoroasa, cu o medie a temperaturilor maxime de 15…17 grade. Dar, incepand din data de 19 mai, vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, urmand a se inregistra maxime de 22-24 de grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, indeosebi la inceputul primei saptamani si spre sfarsitul celei de-a doua.

CRISANA
In perioada 16-18 mai vremea va fi racoroasa, valorile medii ale temperaturilor maxime fiind de 14-17 grade iar ale celor minime de 5-7 grade. Din data de 19 mai si pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, valorile de temperatura vor fi in crestere usoara si treptata. Maximele se vor situa intre 20 si 23 de grade iar minimele intre 8 si 10 grade.

Vor fi averse pe aproape intreg parcursul intervalului de prognoza.

TRANSILVANIA
La inceputul intervalului vremea va fi mult mai rece decat in mod normal, cu temperaturi maxime de 13-17 grade. Noaptea se vor inregistra 2-6 grade. Din data de 20 mai si pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se incalzeste, astfel ca temperaturile vor ajunge ziua la 20-22 de grade iar noaptea la 5-9 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza, temporar, se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ la inceput si din nou in cea de-a doua saptamana.

MARAMURES
In prima saptamana, pana spre mijlocul acesteia, vremea va fi mai rece decat este normal pentru aceasta perioada. Vor fi maxime de 13-15 grade si minime de 3-7 grade. Din data de 19 mai, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara si treptata. Astfel, in perioada 20- 26 mai, in medie, temperaturile maxime vor fi de 19-22 de grade iar cele minime de 7-10 grade.

Temporar, pe tot parcursul intervalului de prognoza, vor fi averse, in general slabe cantitativ.

MOLDOVA
Pana in jurul datei de 19 mai, temperaturile maxime se vor situa cu mult sub cele normale pentru aceasta data si vor fi in medie de 13-18 de grade. Apoi vor creste treptat apropiindu-se de cele normale, valorile medii fiind de 20-22 de grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, dar cu precadere in primele zile si in a doua saptamana de prognoza.

DOBROGEA
In primele patru zile ale intervalului de prognoza vremea va fi racoroasa, pentru ca mai apoi valorile termice sa marcheze o crestere usoara si treptata. In cea de-a doua saptamana regimul termic nu va mai suferi variatii semnificative. Astfel, mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 17 si 22 de grade, iar cele minime intre 9 si 13 grade.

Aversele se vor semnala local si cu o probabilitate mai mare la inceputul intervalului si dupa data de 24 mai.

MUNTENIA
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme racoroasa pentru aceasta perioada din an. Astfel, se va inregistra o medie regionala a temperaturilor maxime de 18 grade si de 7 grade a celor minime.

In intervalul 19 – 22 mai valorile termice vor creste usor si treptat, in medie pana in jurul a 24 de grade ziua si 11-12 grade, noaptea. Ulterior, regimul termic se va mentine relativ constant in jurul acestor valori, ce se incadreaza in limitele normale ale perioadei.

Aversele, posibile in fiecare zi a intervalului de prognoza, se vor semnala pe arii mai extinse pe 16 mai, cand se vor inregistra si cantitati de apa mai importante, dar si in intervalul 24 -29 mai.

OLTENIA
In primele zile vremea va fi racoroasa, cu o medie a maximelor termice de 16-18 grade si de aproximativ 6 grade a celor minime. Apoi, temperatura aerului va creste usor si treptat. Cea de-a doua saptamana va debuta cu temperaturi maxime, in medie, de 14 grade si minime de 11 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai fi variatii semmnificative.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare la inceputul si sfarsitul intervalului de referinta. In rest, acestea vor fi sporadice si slabe cantitativ.

LA MUNTE
Primele patru zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, cu o medie de 6 grade a temperaturilor maxime si in jur de -1 grad a celor minime. Apoi se incalzeste, astfel ca in cea de-a doua saptamana regimul termic se va incadra in limitele normale ale perioadei si va fi relativ constant, cu maxime, in medie, de 13 grade si minime in jur de 5 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, iar in primele zile acestea vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Local si temporar se vor inregistra cantitati de apa mai importante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img