marți, 19 martie, 2024

Vezi cum va fi vremea miercuri si joi

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, vremea se va mentine cu mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 9 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in sud, iar cele minime se vor situa intre 0 si 8 grade, usor mai scazute in estul Transilvaniei.

 Nebulozitatea se va accentua treptat in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei, unde mai ales seara si noaptea vor cadea precipitatii. Vor fi ploi, care in a doua parte a noptii, local, se vor transforma in lapovita sau ninsoare.

La munte, ziua, local, vor predomina ploile, iar noaptea precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare in Carpatii Occidentali si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali si mixte in celelalte masive. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si doar izolat vor fi conditii de ploaie, spre sfarsitul intervalului.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, mai ales pe creste, unde va spulbera zapada, iar noaptea si in regiunile vestice si nord-estice, dar la cote mai reduse. Cu totul izolat, vor fi conditii de polei, iar in zonele joase de relief, de ceata.

 JOI

Vremea se va raci in toate regiunile, iar temperaturile minime vor deveni negative in vest, centru, nord si izolat in rest. In jumatatea de sud-est a tarii cerul va fi mai mult noros, vor cadea precipitatii pe arii relativ extinse si izolat cantitatile de apa vor putea depasi 10…15 l/mp. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare si precipitatiile locale.

Vor fi predominant ploi ziua si precipitatii mixte noaptea in sud si in sud-est, in timp ce in restul teritoriului vor fi mai ales ninsori si lapovita. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele montane, unde va spulbera ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 1 si 10 grade, iar cele minime se vor situa intre -9 si 2 grade.

SURSA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img