vineri, 26 aprilie, 2024

Vezi toate detaliile despre omul propus pentru Ministerul Sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Ciolos, pentru postul de ministru al Sanatatii este Patriciu Achimas-Cadariu, seful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca, dupa ce Andrei Baciu, propus initial pentru acest portofoliu, a fost retras.

Propunerea ca Patriciu Achimas-Cadariu sa preia conducerea Ministerului Sanatatii a fost anuntata oficial, Biroul de presa al Guvernului precizand ca nominalizarea a fost trimisa Parlamentului duminica seara de catre premierul desemnat Dacian Ciolos.

“Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului in aceasta seara de catre domnul Prim-ministru desemnat Dacian Ciolos este domnul conferentiar universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca”, se mentioneaza in comunicatul transmis de Guvern.

In varsta de 39 de ani, medicul Patriciu Achimas-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca.

Patriciu Achimas-Cadariu este directorul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. El are 39 de ani si lucreaza din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. El i-a succedat in functia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

De asemenea, el este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ”Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

Propunerea initiala a lui Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii a fost Andrei Baciu, in varsta de 29 de ani.

La cateva ore de la nominalizarea lui Baciu pentru Ministerul Sanatatii, premierul desemnat a decis retragerea acestuia de pe lista ministrilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img