joi, 18 aprilie, 2024

Viața se servește la plic.Aici sau la pachet?

Distribuie:

Publicat:

Viața se servește la plic
-Cioc-cioc!
-Cine bate?
-Sunt eu, viața. Mă primești? Am ceva pentru tine.
– Surprinzător…nu așteptam pe nimeni…în fine.Dau să deschid ușa. Nu zăresc nici o figură cunoscută, necunoscută sau măcar o umbră. Las privirea în jos. Când, ce văd, un plic lăsat în prag.Ce avea viața să-mi transmită și de ce a ales această cale, poate voi afla la un moment dat… Dar dacă, nu bătuse nimeni la ușă? Dacă toate acestea, erau doar în mintea mea: “Mesajul meu de 4 dimineața”
De cum ne trezim, viața ni se servește la plic.Cele mai multe, au dată de expirare, altele data scadentă. O parte, vin la pachet cu efecte adverse, celelalte cu nervi și multe bătăi de cap.Dozajul, îl alegem noi sau ne este impus.
Ne începem ziua cu o cafea la plic: fie  ness, 3 in 1 sau cappucino. Adăugăm dulcegăriile necesare, tot la plic. În formă de cristal, mărgăritar sau cu coroniță.În alte zile, alternăm aroma de cafea cu cea de ceai. Ceai la plic. În formă pătrată sau piramidală. Deja, miroase a mister: Pira…piramide. Îl lăsăm la infuzat, în timp ce gândurile noastre, mai că difuzează unele cu altele. Păstrează esențialul, strecoară surplusul.Îți dai seama, dacă nu le-am mai elibera, ar da pe-afară.

Păstrează esența vieții

Ingredientele ni se livrează tot la plic. Doar că nu ni se spune și ordinea. Apelăm la propria rețetă, improvizăm sau o adaptăm la ceea ce avem, pe a altora.Tindem să credem, dacă a avut un anumit rezultat la cineva, va funcționa și în cazul nostru.Nu se aplică mereu acest principiu. Ține de dozaj, dar mai rămâne loc și de noroc.Mai e și echilibrul, însă acesta se definește diferit pentru fiecare.
Micile “sponsorizări”, “atenții” tot la plic, tot la plic. Acesta e mai cu valoare și nu ține de timbrul de 1, 2 lei, ci de leii grei. Ține de dreptul la replică…

Dragostea din plic
În timp ce unii, plătesc cu bani, alții plătesc cu sentimente.  Fiecare cu ce are mai de preț. Cursul banilor se schimbă de la o perioadă la alta, însă dragostea cunoaște fluctuații de intensitate, doar atunci când investiția e cu implicații de natură emoțională, sentimentală ș.a.m.d.Când atinge pragul minim, când pragul maxim, nu e cale de mijloc sau…poate, da?

Invitații la plic
De la zi de naștere, nuntă, botez până la evenimente corporate. Se realizează o multiplicare și ajunge în ‘inbox‘ la fiecare.Cheltuim pe invitații, sărbătorim în localuri cu ștaif, apoi pe Facebook nu ne dăm nici like. Doar join in…unde e cu aplicare.
Se mai întâmplă, să ne jucăm viața la  în plic. Uneori, câștigul e de natură materială, alteori ne alegem doar cu experiența și lecțiile desprinse. Însă, am irosit timp, am mai irosit o șansă, din cele avute.Un joc de ruletă.

Gânduri la plic
Știu că perioada scrisorilor a apus demult, dar totuși în amintirea acestor timpuri, mai există servicii care le redactează de mână. Totodată scrisorile poștale aveau farmecul lor, deoarece purtau “ștampila” scriitorului. Era un mod de a le diferenția, niciuna nu semăna cu cealaltă, se deosebeau prin unicitate.Astăzi, aproape toate mesajele par a fi scoase la indigo, le scoatem cu copy, paste și le trimitem destinatarului. Deci, unde găsesc plicul cu originalitate?

Cred că l-am uitat în geanta plic, iar geanta am rătăcit-o pe undeva. Deci, dacă o găsește cineva, rog să mi-o înapoieze cu tot cu plic, dar poate să păstreze originalitatea.Ca să nu ziceți, că nu sunt darnică. 

A spus cineva plictiseală?! Ai greșit plicul fata mea / băiatul meu. Data viitoare, nu te mai complica, apelează la intuiție. Măcar așa, nu vei da greș.
Când dorești, să-i trimiți cuiva un plic, oricare ar fi conținutul său, ai grijă să nu încurci expeditorul cu destinatarul.Cum să-ți explic: Nu știi pe unde ajunge…poate face chiar ocolul  în 180 de zile.
Închei cu o supă la plic, servită drept cină. Acesta e un subiect mai Delikat, ca și conținut, așa că nu staționăm.Mă pregătesc de somn, cu noua mea pilotă două anotimpuri, tot într-un cearșaf plic. 

Complicată viață, nu-i așa? Hai să o mai simplificăm cu un simplex, dar deja o dăm în altceva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img