vineri, 19 aprilie, 2024

Viagra naturala, folosita de sute de ani. Nimeni nu ar fi crezut ca poate avea asemenea proprietati

Distribuie:

Publicat:

In magazinele din districtul Sheung Wan, din partea de vest a Hong Kongului, calutii de mare sunt expusi in pungi de plastic si borcane de sticla, si pusi la vanzare drept leac impotriva impotentei sau al astmului. In Hong Kong, acest district este o piata a medicinei traditionale chinezesti – un sistem antic care se bazeaza pe plante si animale uscate folosite drept leacuri, potrivit Gandul.

In medicina traditionala chinezeasca se crede ca acesti caluti de mare au un efect asemenea viagrei asupra organismului. Insa, calutii de mare sunt de fapt pe cale de disparitie potrivit expertilor. Totusi, ceea ce ii face si mai greu de conservat este faptul ca sunt foarte greu de studiat. Se pare ca aproximativ 37 milioane de caluti de mare sunt capturati in fiecare an si, in ciuda legilor care ar trebui sa ii protejeze, tot sunt comercializati ilegal si nu numai.

Lixing Lao, director al Scolii de Medicina Chinezeasca din cadrul Universitatii din Hong Kong, a declarat ca: „Potrivit teoriei medicinei chinezesti, calutul de mare este foarte hranitor… si da corpului mai multa energie”. Se pare ca amestecati cu ierburi si preparati precum ceaiul, calutii de mare uscati sunt folositi frecvent pentru tratarea astmului si a disfunctiilor sexuale, incluzand impotenta sau ejacularea prematura.

Totusi, Lixing  Lao spune ca nu exista nicio dovada stiintifica a proprietatilor calutilor de mare in tratarea afectiunilor mentionate mai sus si, de asemenea, ca nu s-au facut studii clinice pana in prezent. Publicatia CNN a reusit sa obtina mai multe informatii de la un vanzator local care a declarat ca majoritatea clientilor pentru calutii de mare sunt barbatii de peste 50 de ani. In 2002, toate speciile au devenit protejate de lege, dar, in ciuda tuturor eforturilor, se pare ca s-a dezvoltat o piata neagra specializata pe acest produs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img