joi, 18 aprilie, 2024

Viata Papei Francisc este ilustrata intr-o carte de benzi desenate

Distribuie:

Publicat:

Viata Pontifului este celebrata in prag de Paste catolic in cartea de benzi desenate de 25 de pagini, “Faith Series: the Life of Pope Francis”, care va povesti copilaria si instruirea lui Jorge Mario Bergoglio, pana la investirea lui drept suveran al Bicericii Catolice, transmite Reuters.

Volumul “Faith Series: the Life of Pope Francis”, publicat la editura Storm Comics/Bluewater, este a doua carte de benzi desenate in care este infatisata viata unui papa. Biografia lui Papa Ioan Paul al II-lea a fost transpusa in anii ’80, intr-o carte de benzi desenate, la editura Marvel Comics.

Pe cuprinsul celor 25 de pagini ale cartii se va desfasura povestea lui Papa Francisc, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, presarata cu amanunte revelatoare despre “copilaria, instruirea si inscaunarea drept cel de-al 266-lea papa in Biserica Catolica, primul de pe continentul american din pepiniera de suverani catolici.

Papa Francisc este poreclit “Suveranul poporului”. Papa Francisc e celebru pentru ca a destainuit public ca prefera o institutie bisericeasca ce abunda de preoti framantati si constienti, cu oameni ce-si expun suferintele, o biserica pangarita de lumesc si de tot ce-i printre mireni, tocmai pentru ca preotii ce o formeaza s-au implantat in sanul societatii unde se despleteste viata, decat o Biserica ce-si cultiva nefirescul, in recluziune, aparandu-se in coconul ei de lumea inconjuratoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img