sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vicepremierul Gabriel Oprea este acuzat de inselaciune, abuz de incredere, fals, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

Distribuie:

Publicat:

Zvonurile tot mai intense, conform carora vicepremierul Gabriel Oprea a intrat in atentia binomului SRI-DNA, incep sa prinda din ce in ce mai mult contur. Pe numele vicepremierului a fost inregistrata o plangere penala la DNA, sub acuzatia de inselaciune, abuz de incredere, fals, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

Vicepremierul Gabriel Oprea risca dosar penal, dupa ce un fost partener de afaceri al acestuia in anii ‘93-‘94 – Julian Rosengren, cetatean roman si suedez – a facut o plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva acestuia pentru inselaciune, abuz de incredere, fals, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

In plangerea adresata DNA in decembrie 2014, Julian Rosengren arata ca in timp ce el era arestat preventiv si, ulterior, condamnat, Gabriel Oprea a profitat de situatie, si din asociat in firma s-a transformat in administrator, apoi a vandul spatiile comerciale fara acordul partenerului sau. Redam un pasaj din plangerea facuta de catre Julian Rosengren la Parchet, pe care o publicam in facsimil:

„Am motive serioase sa afirm ca Oprea Gabriel era in absoluta cunostinta de cauza, ca urma ca impotriva mea sa fie luata masura arestarii preventive. Astfel, in mai multe ocazii, mi-a propus direct sau prin intermediari sa imi asigure iesirea din Romania, dar de fiecare data am refuzat acest lucru, avand convingerea ca procesul juridic va fi unul corect, insa m-am inselat si la data de 13 aprilie 1993 am fost arestat preventiv. (…) Desi in cauza respectiva s-a instituit, de catre organul de cercetare penala, masura sechestrului asigurator, spatiile (n.n. – comerciale) mentionate care fac obiectul acestei plangeri nu au facut parte din bunurile asupra carora s-a aplicat aceasta masura. Astfel, prin manopere frauduloase, fals si uz de fals, inselaciune si abuz de incredere, dar si prin complicitatea numitului Saimovici Ilie (n.n. – notar) si a altor persoane necunoscute, numitul Oprea Gabriel aplica o forma de autenticitate acestor acte private, le acorda numar de inregistrare fara a le inregistra undeva si, desi privesc tranzactii diferite, aceste inscrisuri primesc acelasi numar de inregistrare ,,89bis” din aceeasi data respectiv 12 martie 1993. Aceasta, evident, in absenta vreunui act care logic ar fi trebuit sa poarte numarul 89. Mai mult decat atat, le da si o forma legalizata, prin complicitatea numitului Saimovici Ilie, care in ceea ce priveste autentificarea identitatii si prezentei mele in fata lui, foloseste datele de identificare luate dintr-un act de identitate al meu. Actul de identitate era insa furat, anulat si fara valoare juridica la acea data asa cum reiese si din dovada de la Politia suedeza. Ulterior acestei manopere frauduloase, numitul Oprea Gabriel impreuna cu Sanda Oprea opereaza o serie de modificari in structura actionariatului SC Romline Trading SA in lipsa oricaror puteri sau autorizari din partea mea, ca actionar majoritar. Ca rezultat, numitul Oprea Gabriel, impreuna cu Sanda Oprea, reuseste sa instraineze aceste spatii la un pret considerabil catre SC Bancpost SA si, prin manopere frauduloase, sa isi insuseasca suma rezultata din aceasta vanzare frauduloasa”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img