vineri, 19 aprilie, 2024

Viceprimarul comunei Vulturesti, incompatibil vreme de cinci ani

Distribuie:

Publicat:

Viceprimarul comunei Vulturesti, incompatibil vreme de cinci ani

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca viceprimarul comunei vasluiene Vulturesti s-a aflat in incompatibilitate vreme de cinci ani. Acesta ar fi incalcat Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. 
Mai precis, potrivit ANI, Vasile Chiriluta, viceprimar al comunei Vulturesti, a exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoana fizica, in perioada 25 iunie 2012- 18 mai 2017. 
Aceasta constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. 
Mai precis, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img