vineri, 29 martie, 2024

Victor Costache: „Este necesara modernizarea sistemului de trasfuzii“

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat miercuri ca sectorul spitalicesc necesita o modernizare rapida pentru cresterea calitatii actului medical si siguranta pacientului, iar unul dintre elementele cheie este modernizarea sistemului de transfuzii, care se afla ‘intr-o situatie dificila’.

‘Dupa cum stiti cu totii sectorul spitalicesc necesita o modernizare rapida pentru a creste calitatea actului medical si siguranta pacientului, iar unul dintre elementele cheie ale acestui deziderat este modernizarea sistemului de transfuzii care se afla intr-o situatie dificila’, a afirmat Costache, in cadrul dezbaterii ‘Reorganizarea sistemului national de transfuzie sanguina: realitati nationale si standarde europene’, desfasurata la Parlament.

La randul sau, consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale Diana Paun a sustinut ca reorganizarea sistemului national de transfuzie sanguina reprezinta o ‘necesitatea stringenta’. ‘Reorganizarea sistemului national de transfuzie sanguina este o necesitate stringenta. Avem nevoie de eficientizarea acestui sistem in primul rand, de un numar adecvat de centre de transfuzie sanguina, de centre mobile de recoltare, de asigurarea unui stoc de sange, de cresterea acoperirii nevoilor transfuzionale si, nu in ultimul rand, de legislatie si finantarea adecvata’, a spus ea.

Potrivit acesteia, informarea si educarea populatiei cu privire la importanta donarii de sange sunt deosebit de importante, iar campaniile de constientizare sunt de un real folos. ‘Informarea si educarea populatiei cu privire la importanta donarii de sange sunt deosebit de importante si in acest sens campaniile de informare si constientizare sunt de un real folos, aducand la nivelul publicului larg potential donator informatiile pe care orice donator trebuie sa le cunoasca. In plus – de la conditii de eligibilitate la beneficiile pentru propria sanatate si pana la gestul in sine, care este unul umanitar, facut din consideratie fata de cei care au atat de multa nevoie de sange si carora le putem salva viata’, a aratat Diana Paun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img