joi, 28 martie, 2024

Victor Rebengiuc a implinit varsta de 86 de ani. Cum arata in tinerete

Distribuie:

Publicat:

Marele actor Victor Rebengiuc a implinit pe 10 februarie varsta de 86 de ani si peste 60 de ani in lumina reflectoarelor. A crescut intr-o familie modesta, dar talentul urias i-a adus faima si admiratia a milioane de romani. Va mai amintiti cum arata in tinerete?

La multi ani, Victor Rebengiuc!

Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai importanti actori ai teatrului si filmului romanesc implineste varsta de 86 de ani, pe 10 februarie. Multi spun ca actorul roman este de talia actorilor americani Marlo Brando, Robert De Niro sau Al Pacino.

Victor Rebengiuc este un exemplu de ambitie, tenacitate, perseverenta si profesionalism. A crescut intr-o familie modesta si de la trei ani a fost crescut de bunicii materni, dupa ce parintii s-au separat. Din motive financiare, a copilarit in cartiere mai sarace ale Capitalei, in Dristor, in Rahova, in Dealul Spirii. Mama a lucrat ca functionar si s-a pensionat de la Ministerul Transporturilor. Victor Rebengiuc spunea ca datoreaza mult studiilor de la liceul militar, care l-a deprins cu disciplina si i-a format caracterul.

Victor Rebengiuc, biografia

A absolvit Institutul de Teatru in 1956 si a fost repartizat la Teatrul National din Craiova, dar dupa sase luni  s-a intors in Capitala unde a fost remarcat, dupa ce a avut cateva roluri modeste.

Insa, in anul 1965, viata lui Victor Rebenciuc s-a schimbat radical. Avea 32 de ani cand a dat lovitura: primeste rolul Apostol Bologa din filmul ”Padurea spanzuratilor”, regizat de regizorul Liviu Ciulei. Filmul a castigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes si a fost primit cu ovatii in picioare la Festivalul de Film de la Acapulco, din Mexic.

In acelasi an, se indragosteste la prima vedere de o colega, Mariana Mihut, care ii este alaturi si astazi. Cei doi actori au un fiu, Tudor, nascut in 1975, care a ajuns un cunoscut arhitect.

Victor Rebengiuc, cariera

Zeci de roluri memorabile pe scena de la Teatrul Bulandra din Capitala, unde a debutat in anul 1957, si zeci de roluri importante in filme. ”Padurea spanzuratilor” a fost filmul care i-a adus faima, dar au urmat multe altele. Putini romani nu au vazut filmele de exceptie ”Tanase Scatiul”, ”O scrisoare pierduta”, ”Profetul, aurul si ardelenii”, ”De ce trag clopotele, Mitica?”, ”Morometii”, ”Cel mai iubit dintre pamanteni”.

Victor Rebengiuc a fost rectorul UNATC, in perioada 1990-1996, a fost director al Teatrului Bulandra intre anii 1996-1998. Performantele sale artistice sunt legate si de importante roluri in teatrul de televiziune si in Teatrul Radiofonic National.

A primit 16 premii pentru rolurile interpretate magistral, dar si pentru ”talent si verticalitate”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img