miercuri, 27 martie, 2024

Victorie pentru echipa natioanala de polo a Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Nationala de polo pe apa a Romaniei a debutat cu dreptul in Grupa A a turneului preolimpic de la Trieste (Italia), duminica, gratie victoriei cu scorul de 13-11 (3-4, 5-2, 2-3, 3-2) in fata Slovaciei.

Slovacia a inceput mai bine si a condus cu 2-0, 3-1 si 4-2, dar dupa primul sfert diferenta era de doar un gol (4-3). Tricolorii au avut un debut excelent de sfert secund, reusind trei goluri consecutive, astfel ca scorul a devenit 6-4 pentru Romania. Echipa antrenata de Dejan Stanojevic avea doua goluri in plus, 8-6, la jumatatea partidei. Tricolorii au condus in continuare pe tabela la unu-doua goluri, iar in ultimul sfert s-au desprins la trei goluri, 12-9, iar in cele din urma au castigat cu 13-11.

Golurile echipei noastre au fost reusite de Tiberiu Negrean 6, Cosmin Radu 2, Alexandru Ghiban 2, Mihnea Chioveanu 1, Andrei Busila 1, Alex Popoviciu 1. Pentru Slovacia au inscris Famera 2, Balaz 2, Seman 2, Tkac 2, Zatovic 1, Uradnik 1, Kolarik 1.

In alte meciuri din Grupa A, Canada a invins Rusia cu 7-6, iar Ungaria a dispus cu 13-7 de Franta.

Luni, Romania va intalni Franta, de la ora 18,50 (ora Romaniei).

Primele patru echipe din cele doua grupe se califica in sferturile de finala, care se vor disputa incrucisat. Formatiile invingatoare in sferturi se califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img