marți, 16 aprilie, 2024

Victorie pentru Romania la POLO

Distribuie:

Publicat:

Echipa nationala masculina de polo pe apa a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale turneului preolimpic de la Trieste (Italia), joi, dupa ce a terminat la egalitate cu Rusia, 8-8 (1-3, 3-1, 3-3, 1-1), in ultimul meci din Grupa A.

Tricolorii trebuiau sa nu piarda meciul cu Rusia pentru a continua sa spere la Jocurile Olimpice de la Rio si au reusit sa obtina un egal dramatic. Insa, sperantele echipei Romaniei de calificare la Olimpiada din luna august sunt destul de mici, avand in vedere ca va juca meciul decisiv, vineri, impotriva castigatoarei Grupei B.

Echipa antrenata de sarbul Dejan Stanojevic a inceput rau meciul cu Rusia si a fost condusa cu 3-0. Goanta a redus din diferenta in finalul primului sfert, iar apoi diferenta s-a redus la un singur gol, 3-2. Rusia a facut apoi 4-2, dar doua reusite ale lui Negrean au facut ca la jumatatea meciului scorul sa fie egal, 4-4.

In sfertul al treilea, tricolorii au condus pentru prima oara, cu 5-4, dar cele doua echipe au mers cap la cap, scorul fiind 7-7 inaintea ultimului sfert. Rusia a marcat pentru 8-7, dar Teohari a inscris golul egalarii, 8-8, cu doua minute inainte de expirarea timpului regulamentar, iar apoi nimeni nu a mai reusit sa inscrie intr-un final dramatic.

Pentru Romania au marcat Dimitri Goanta 3 goluri, Tiberiu Negrean 2, Cosmin Radu 1, Mihnea Gheorghe 1, Daniel Teohari 1.

Golurile Rusiei au fost inscrise de Halturin 3, Harkov 2, Ghiniatov 1, Odintov 1, Merkulov 1.

Clasamentul final al Grupei A arata astfel: 1. Ungaria 9 puncte, 2. Canada 8 puncte, 3. Franta 6 puncte, 4. Romania 4 puncte, 5. Rusia 2 puncte, 6. Slovacia 0 puncte.

Primele patru echipe din cele doua grupe se califica in sferturile de finala, care se vor disputa incrucisat. Formatiile invingatoare in sferturi se califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

In Grupa B, Italia, Olanda si Spania au cate 6 puncte inaintea meciurilor de joi, Spania — Kazahstan, Olanda — Africa de Sud si Italia — Germania, care vor decide castigatoarea grupei si adversara Romaniei in meciul din sferturi, programat vineri, de la ora 21,30 (ora Romaniei).

Pana acum, la Trieste, Romania a inregistrat urmatoarele rezultate: 13-11 cu Slovacia, 11-12 cu Franta, 8-12 cu Ungaria, 10-10 cu Canada, 8-8 cu Canada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img