vineri, 29 martie, 2024

Victorie pentru Romania la turneul preolimpic din Danemarca

Distribuie:

Publicat:

Echipa nationala a Romaniei la handbal feminin a remizat in al treilea meci de la turneul preolimpic de la Aarhus, din Danemarca, cu echipa Muntenegrului, calificata si ea la Rio, scor 23-23.

Cu calificarea in Brazilia deja in buzunar, cele doua echipe au abordat cu rezervele acest meci, care conta doar pentru palmaresul celor doua.

Muntenegru conducea la jocuri directe cu 2-1, asa ca Romania avea sansa de a egala aceasta situatie la general.

Si nu a facut acest lucru, chiar daca rezervele noastre, am putea spune, au facut un meci perfect in prima parte. Dupa primele 30 de minute, Romania conducea cu 16-11, jucand fara greseala aproape in atac, cu Florina Chintoan, pivotul nostru de la U Cluj, in mare forma.

Romancele au continuat sa joace foarte bine si dupa pauza, insa s-au linistit mult prea devreme si au inceput sa rateze foarte usor, incepand cu scorul de 21-15.

Muntenegru a inscris usor-usor, venind la un singur gol in minutul 58, 21-22.

S-a terminat 23-23, o remiza dramatica, smulsa in ultimul minut de Muntenegru, care totusi se claseaza pe 2 in acest turneu.

Romania termina pe 1 in Danemarca, avand un golaveraj mai bun decat Muntenegru, dupa 36-19 cu Uruguay si 32-25 cu Danemarca. Muntenegru a invins Uruguay cu 34-19 si pe Danemarca la 4 goluri, cu 26-22.

Echipa feminina se intoarce la Jocurile Olimpice dupa 8 ani, dupa JO 2008 de la Beijing.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img