marți, 19 martie, 2024

Victorie rasunatoare intr-un proces cu Biserica Ortodoxa Romana! Peste 160.000 de hectare de padure raman in proprietatea statului

Distribuie:

Publicat:

Romsilva a castigat definitiv un proces cu Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei deschis in urma cu 16 ani, iar cele 166.813 hectare de fond forestier din judetul Suceava pentru care Fondul Bisericesc solicitase recunoasterea dreptului de proprietate raman in proprietatea publica a statului.

Reprezentantii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva arata, intr-un comunicat de presa, ca procesul a fost intentat in urma cu 16 ani de Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei, care a cerut recunoasterea dreptului de proprietate pentru 166.813 de hectare aflate in judetul Suceava.

“Litigiul s-a judecat in acesti ani la mai multe instante din tara, in mai multe cicluri procesuale, la Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Galati, Curtea de Apel Timisoara, Curtea de Apel Cluj, precum si la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Actiunea Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei a fost respinsa definitiv de Curtea de Apel Cluj si irevocabil de Inalta Curte de Casatie si Justitie acum trei ani, iar calea extraordinara de atac a revizuirii a ramas irevocabila in acest an, prin Decizia 192 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie“, se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit news.ro. anul trecut, juristii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au reusit sa pastreze in proprietatea publica a statului roman inca 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe in judetele Buzau, 2.754 de hectare, Gorj, 2.622 de hectare, si Arges, 1.276 de hectare.

In urma aplicarii legilor pentru restituirea proprietatilor, fondul forestier proprietate publica a statului, administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adica aproape 49% din totalul fondului forestier national.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img