miercuri, 24 aprilie, 2024

VIDEO – In ce tara traim? Negociere intre un politist bataus si un iesean snopit in bataie! Aceasta este suma pentru care victima este dispusa sa taca

Distribuie:

Publicat:

• Situatie de-a dreptul revoltatoare la Iasi dupa ce un politist proaspat intrat in sistem a snopit in bataie un iesean, aparent fara vreun motiv • Dupa mai multe luni, cand dosarul acestui politist a ajuns la Parchet, si-a calcat pe bataturi si a venit la poarta barbatului pe care il batuse pentru ca sa cada la o intelegere • A promis ca il va ajuta si si-a cerut iertare de la el, dar oare asa trebuie sa procedeze un om al legii? • Sefii politiei iesene privesc de pe margine fara sa intervina • Practic, politistul a recunoscut ca a batut un barbat, insa nu a primit nicio sanctiune disciplinara

Politistii care se dovedesc a fi in primul rand oameni merita tot respectul, insa mai exista si cateva exceptii. Din pacate, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi este facut de rusine de un agent proaspat intrat in sistem. Nimeni nu spune ca oamenii legii nu trebuie sa foloseasca forta atunci cand este cazul, insa acest politist pare ca nu a tinut cont de nimic. 

Pe scurt, agentul Andrei Berescu din comuna Cozmesti in luna martie a avut o altercatie cu un localnic la un bar din sat. Atunci politistul s-ar fi napustit peste localnic si l-ar fi lovit pana l-a lasat inconstient, dupa cum sustine chiar victima. Nu a recunoscut insa ca l-a lovit, cu toate ca mai existau martori in preajma. 

Valerica Melenghea, barbatul batut de politist, a avut ceva de suferit, stand mai multe saptamani cu piciorul in gips. Timpul a trecut, iar pe numele politistului Andrei Berescu a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuziva, dosar ce a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Raducaneni, iar la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean s-au dispus cercetari administrative. Plangerea penala a fost facuta chiar de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

“A venit la mine si mi-a spus ca a gresit”

Intreaga situatie este de-a dreptul absurda. Daca in urma cu cateva luni acelasi politist, razand ii spunea victimei ca nu el l-a batut, acum omul legii i-a batut la poarta si i-a cerut scuze, cerandu-i sa ajunga la o intelegere. Cine mai poate intelege atitudinea acestui politist? Este greu de spus, insa este foarte interesant cum decurg lucrurile. 

“In luna martie el m-a batut, mi-a rupt piciorul, asa, din senin. Eu nu i-am facut nimic lui niciodata, nu am avut probleme cu nimeni. Am fost amarat de copil si am incercat sa nu fac prostii. Dupa ce m-a batut si am fost la spital, nici nu m-a bagat in seama. Cand am inceput sa ies pe drum nici nu se uita macar la mine…”, a spus Valerica Melenghea, barbatul batut. Ieseanul sustine ca in urma cu aproximativ o saptamana, politistul Andrei Berescu a oprit in fata casei sale sa-i ceara  scuze. 

“Acum vreo saptamana, a oprit masina in fata casei mele si m-a chemat. Mi-a spus ca am gresit si eu, ca a gresit si el si ca ar trebui sa ne intelegem. Eu nu inteleg cu ce am gresit eu, nu am facut nimic. Eu i-am spus sa-mi plateasca zilele cat am stat in pat. A zis ca trece saptamana asta pe la mine”, a completat barbatul.

Citeste si : CAZ SOCANT LA IASI! De acest politist fuge toata lumea! Cum i se pune pata pe cineva, il usuca in bataie. Ce sef ii ia apararea tot timpul? FOTO, VIDEO

Unde este dreptatea?

Cand doi oameni de rand se cearta sau au o altercatie fizica, iar mai apoi cad la o intelegere totul pare normal, insa cand un politist bate un cetatean, iar mai apoi vrea sa-i cumpere tacearea nu este tocmai in regula. Valerica Melenghea are trei copii, iar veniturile sale sunt extrem de mici. Cateva sute de lei pe care viseaza sa le primeasca de la politist i-ar prinde bine, insa unde este dreptatea? Oare in Romania totul se poate cumpara? 

“Eu i-am spus sa-mi plateasca zilele cat am stat in pat. Nu stiu cat o sa-mi dea. Eu zic macar 600-700 de lei. Ma multumesc cu atat. Nu am putere sa merg mai departe. De unde sa scot bani sa ma judec cu el?”, a completat barbatul. 

Ciudata este insa atitudinea politistului. Initial a sustinut ca si-a facut meseria si a actionat conform legii, iar acum spune ca a gresit. Ce este atunci la mijloc? Se teme omul legii ca va ramane fara loc de munca din cauza modului in care a actionat?

Politistul a scapat de urmarirea penala?

In urma cu cateva zile, Valerica a fost chemat de catre un procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Raducaneni. Acolo a povestit ce s-a intamplat. 

“Domul procuror m-a chemat la Raducaneni. I-am spus ca nu mai pot merge mai departe, ca nu am posibilitate si o sa las treburile cum sunt deja. M-a pus sa semnez o hartie si gata. Nici nu am avut bani sa merg la Iasi sa-mi scot certificatul medico-legal de la IML. Cu cine sa ma lupt? Asta este”, a declarat barbatul. 

Mai precis, Valerica a fost batut de politist, iar omul legii este posibil sa nu fie tras la raspundere penala. Cu un zambet rece Valerica a povestit reporterilor BZI ca a acceptat sa se impace cu politistul si sa nu mai mearga mai departe doar cu o conditie. 

“Eu i-am spus ca ramane asa acum, dar daca ma va mai bate o sa merg mai departe. Si acum inca mai merg rau. Am tras ce am avut de tras… Oricum el este cunoscut prin toata comuna ca da amenzi mari si face ce face… asta este…”, a completat barbatul.

Cercetat de colegi

Acum politistul Andrei Berescu este anchetat de superiorii de la Iasi. “Pana in prezent la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi nu a ajuns nicio informare despre solutionarea dosarului penal. Cercetarea prealabila a politistului continua”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvand al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. 

Cu siguranta comportamentul acestui politist nu face cinste Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Daca mai exista si astfel de politisti la Iasi asta nu inseamna ca restul nu sunt profesionisti adevarati. Cert este ca nu putem vorbi despre o experienta prea mare in meseria de politist pe care o are agentul Berescu, iar asta se vede de la o posta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img