vineri, 19 aprilie, 2024

Vine caldura. Temperaturile vor ajunge si la 34 de grade

Distribuie:

Publicat:

Vremea va deveni calduroasa in urmatoarele zile, media regionala diurna osciland intre 30 si 34 de grade Celsius, la nivelul intregii tari, in timp ce probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in cea de-a doua jumatate a lunii septembrie, conform prognozei pentru perioada 14 – 27 septembrie, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/.

In Moldova, vremea se va incalzi treptat in primele zile si va deveni calda pentru aceasta perioada, mai ales intre 17 si 19 septembrie, cand vor fi temperaturi maxime cuprinse, in medie regionala, intre 28 si 30 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scadea, pana la 22 de grade, apropiate de cele normale pentru ultima decada a acestei luni. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 16 grade, cu exceptia ultimelor nopti, cand se vor apropia de 10 grade. Ploi, in general slabe cantitativ, pot aparea mai ales dupa data de 19 septembrie.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img