News Flash:

Vinul din marar detoxifica si stimuleaza digestia

12 Ianuarie 2017
719 Vizualizari | Comentarii
Sarbatorile au trecut, insa consecintele se fac simtite inca. Suntem constipati, balonati sau avem colici abdominale care ne strica tot cheful de viata. Ceaiurile din plante ne vin in ajutor, plus ca afara sunt minus multe grade, iar o infuzie este cu atat mai mult binevenita. Medicii fitoterapeuti recomanda ceiurile cu actiune antispastica, care absorb gazele intestinale si regleaza tranzitul. Astfel, este vorba despre ghimbir, busuioc, chimen, cimbru, fenicul, anason, menta, musetel, soc, galbenele, salvie sau rozmarin.

Acestea pot fi consumate atat sub forma de infuzie – 2 cani pe zi – cat si sub forma de tinctura – 1 lingurita de 3 ori pe zi, in 200 de mililitri de apa sau capsule. Ceaiurile asiatice – alb, negru, verde, oolong, puerh – sunt si ele foarte utile in aceasta perioada, deoarece hidrateaza si au actiune tonica asupra sistemului digestiv, explica dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie cu competenta in apifitoterapie. Potrivit acesteia, aceste ceaiuri se beau intre mese, 2-3 cani pe zi. Sucul de aloe este o alta optiune deoarece ajuta la reducerea simptomelor si prevenirea recidivelor. Doza indicata este de 50 de mililitri de 2 ori pe zi, in cure de 30 de zile. Vinurile medicinale – menta, marar, grepfrut, mure – ajuta la detoxifierea organismului, stimuleaza apetitul si  normalizeaza digestia. „Se administreaza 25-50 de mililitri de vin medicinal inainte de ,asa“, indica specialistul.

Sistemul hepato-biliar a fost deosebit de solicitat in aceasta perioada, astfel ca e bine sa-i dam o mana de ajutor cu ceaiuri din plante care stimuleaza excretia si secretia de bila, imbunatatesc digestia grasimilor si tranzitul intestinal, ajuta la scaderea colestrolului, impiedica formarea de pietre la vezica biliara. Aceste ceaiuri sunt cele de papadie, cicoare, sunatoare, anghinare si trebuie consumate cu 15-30 de minute inainte de masa.

„Aceste plante au actiune benefica asupra ficatului. Pentru aceasta vom asocia si armurariul care detoxifica si regenereaza celula hepatica. Se administreaza sub forma de pulbere – 1 lingurita rasa de pulbere de 3-4 ori pe zi pe stomacul gol – infuzie combinata – 3 cani pe zi – ulei extravirgin din seminte de armurariu – 1-2 linguri pe zi. Se face o cura de 21-30 de zile“, explica dr. Constantina. In cazul prezentei colicii biliare se consuma un amestec de ceaiuri cu efect antispastic: rostopasca, plus papadie, menta si turita mare.

sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0924 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013245 (s)