sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vinul roșu ajuta la echilibrarea florei intestinale

Distribuie:

Publicat:

Vinul roșu echilibreaza flora intestinala. Într-un studiu publicat miercuri, 28 august, cercetătorii au arătat efectele pozitive ale vinului roșu asupra florei intestinale.

O diversitate mai bună a microbiotei

Oamenii de știință de la King’s College din Londra au studiat 916 gemeni care trăiesc în Marea Britanie și consumul lor de alcool: bere, vin roșu, băuturi spirtoase etc. Ei au observat că femeile care beau vin roșu aveau o mai bună diversitate de microbiote intestinale în comparație cu femeile care consumau alte tipuri de alcool.

Interesul pentru studierea femeilor gemene a fost pentru cercetători să excludă diferențele genetice și să se concentreze mai mult pe diferențele de mediu. În plus, studiul confirmă rezultatele deja obținute în laborator, la animale.

Vinul roșu echilibreaza flora intestinala. Alcoolul in exces, rău pentru sănătate

Deși mai multe studii antecedente au arătat deja efectele pozitive ale polifenolilor conținuți în pielea de struguri, studiul rămâne a fi relativizat. Alcoolul este, de fapt, legat de 200 de boli, cum ar fi ciroza, hepatita alcoolică, cancerul de ficat și rămâne periculos pentru sănătate.

Astfel, studiul nu justifică o creștere a consumului de vin roșu pentru a îmbunătăți echilibrul microbiotei intestinale. Mai mult, alte alimente precum afine, ceai verde, struguri și ciocolată sunt, de asemenea, bogate în polifenoli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img