vineri, 26 aprilie, 2024

VIOLENTA IN FAMILIE , UN FENOMEN INGRIJORATOR

Distribuie:

Publicat:

In data de 23 august, incepand cu ora 11:00, la Cinema Victoria din Bulevardul Republicii nr. 5, Asociatia Necuvinte in colaborare cu Politia Romana organizeaza un eveniment de informare, constientizare si sensibilizare cu privire la fenomenul violentei in familie.
 
Evenimentul este realizat cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.
 
Evenimentul face parte din cadrul Caravanei nationale de promovare a campaniei Aripi Frante.
 
In cadrul evenimentului, se va viziona documentarul “Aripi Frante” care a dat si numele campaniei, se vor distribui materiale si se vor purta discutii cu participantii privind metodele de prevenire si iesire dintr-o relatie de tip abuziv si despre importanta colaborarii interinstitutionale pentru eliminarea acestui fenomen.
 
La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor publice, membri ai organizatiilor neguvernamentale si alte persoane interesate.
 
Asociatia Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie 2016 in colaborare cu Politia Romana prima campania nationala de prevenire a violentei intrafamiliale Aripi Frante.
 
Punctul central al campaniei il reprezinta filmul documentar “Aripi Frante” care prezinta situatia victimelor violentei domestice din Romania care nu au cerut ajutorul nimanui, prin cateva cazuri ale unor detinute aflate in Penitenciarul de Femei Targsor. Documentarul este construit in jurul povestilor unor femei care au trait o viata in abuzuri si frica, ce le-a motivat pe acestea sa reziste ani de zile unor suferinte crunte, sa nu ceara ajutorul nimanui ajungand la un moment dat sa clacheze si sa devina din victima agresor, facandu-si singure dreptate.
 
In cadrul acestei campanii, a fost realizat si Ghidul Sigurantei Victimelor Violentei in Familie care pana la finalul anului va fi distribuit in toate sectiile de politie la nivel national. Acest Ghid se adreseaza persoanelor care inteleg ca se afla intr-o situatie de tip abuziv si fac primii pasi spre a iesi din acel mediu.
 
Ghidul este insotit de afise care vor fi lipite in scarile de bloc la aviziere. Afisele vizeaza “cifra neagra” a violentei, acele persoane necurpinse de nici o statistica, care nu au vorbit niciodata despre ceea ce traiesc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img