vineri, 19 aprilie, 2024

Violenta in scolile vasluiene este ceva … firesc!

Distribuie:

Publicat:

Paul Smantana, Seful Jandarmeriei Vaslui, a surprins intreaga natiune cu afirmatia lui potrivit careia violenta in scoli este ceva…firesc!

Prezent la o sedinta a Colegiului Prefectural, care printre altele avea pe ordinea de zi violenta din scoli, comandantul Jandarmeriei Vaslui a socat cu declaratia sa : “Cunosc foarte bine mediul scolar din judetul Vaslui, atat prin prisma participarilor mele, cat si prin cele ale colegilor. Am tot auzit vorbindu-se despre cazuri de discriminare sau de violenta. Nu cred ca lucrurile trebuie privite chiar asa cum le prezentati. Eu vad o normalitate in Vaslui. Nu trebuie sa exageram, sa vedem un balon de spuma, care nu ne apartine. Se intampla si e firesc. La atatea zeci de mii de copii, 43 de infractiuni, pai ce ar trebuie sa se intample acolo, sa fie numai balerini in scoala? Numai pinguini? Sunt oameni. Se mai cearta, se mai trag de haine, e firesc sa se intample asta, dar sa nu ducem la extrem. Colegii mei vin si imi spun: “In scoli este o normalitate”. Este firesc ca un copil sa ia fesul altuia.Si eu am facut asta. Suntem oameni, mergem, nu stam precum calculatoarele. Problema este in alta parte. Avem copii exceptionali, care nu sunt promovati. In loc sa le acordam lor atentie, le dam incidentelor minore.”

In replica, prefectul de Vaslui, Daniel Olteanu, a raspuns comandantului :”asta din punctul dumneavoastra de vedere. Pentru prima oara de cand sunt in acest mandat, dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dumneavoastra. Da, aveti dreptate, vorbim foarte putin despre copiii de exceptie pe care ii avem. Sunt multi. Dar nu sunt de acord sa privim aceste incidente ca fiind minore. Domnule colonel, 399 de cazuri de loviri, fie ele si usoare, sunt loviri, nu altceva. Cele 310 de cazuri de distrugere a bunurilor scolii, sunt 310, nu sunt 10. Sunt lucruri care se intampla si nu sunt de acord sa trecem cu vederea peste ele. Nu putem face abstractie, ci trebuie sa vedem cum remediem problemele, pentru ca altfel ele vor continua sa existe.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img