vineri, 29 martie, 2024

Viorica Dancila a facut ANUNTUL – In Romania vor fi create mii de locuri de munca

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la ceremonia de luni de înmânare a unor acorduri de finanțare pentru stimularea investițiilor, că 14 proiecte de investiții vor fi finanțate din bugetul de stat, cu circa 860 milioane lei, iar proiectele vor genera 3.300 de noi locuri de muncă, conform Mediafax.

"Mă bucur să găzduim astăzi (luni – n.r.), la Palatul Vixctoria, în mai puțin de o lună a doua sesiune de înmânare a acordurilor de finanțare pentru încă cinci proiecte de investiții cu impact major în economie. Este un indicator care arată faptul că economia României este dinamică și se bucură de încrederea mediului de afaceri. Dacă la începutul lunii noiembrie 9 proiecte de investiții în valoarea de 1,3 miliarde de lei au primit susținerea Guvernului, astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte în valoare de un miliard de lei. Astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte care se ridică la 1,3 miliarde lei, Finanțarea acordată de la bugetul de stat pentru cele 14 investiții este de aproape 860 de milioane lei. Vor fi create aproximativ 3.300 de locuri de muncă în cele 14 proiecte. Aș vrea să remarc, de asemenea, efectul de angrenare economică și contribuția la dezvoltarea pe orizontală a industriei auto. Din cele 5 investiții, 4 sunt din domeniul industriei auto, un sector cu puternic impact ăn dezvoltarea PIB și cu o contribuție importantă la bugetul de stat", a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută luni la Guvern.

Șeful Executivului a adăugat că Guvernul încurajează investițiile și dezvoltarea economică sustenabilă.

"Acest Guvern este un partener corect al mediului de afaceri. Încurajăm investițiile și stimulăm dezvoltarea sustenabilă a economiei. Datele privind evoluția economică ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun. Potrivit cifrelor făcute publice la sf săpt trecute de Eurostat, în trimestrul al treile România a înregistrat un avans de 4,1%, a șaptea creștere economică din UE. Sunt date care validează măsurile luate de Guvern, dar ne și responsabilizează să găsim noi soluții pentru stimularea creșterii sustenabile. Din aceste considerente am decis să susținem mai aplicat și mai consistent dezvoltarea afacerilor cu impact major în economie", a explicat Dăncilă.

Aceasta a reamintit că, în rectificarea bugetară adoptată la finalul lunii precedente, au fost prevăzute credite de angajament de 1,6 miliarde lei.

"Am văzut interesul crescut al investitorilor pentru această schemă de ajutor de stat manifestată prin numărul mare de aplicații depuse într-un timp relativ de scurt. Am decis să venim în întâmpinarea oamenilor din mediul de afaceri cu suplimentarea cu peste un miliard de lei, fonduri alocate prin rectificarea bugetară adoptată la sfârșitul lunii noiembrie. De asemenea politica de stimulare a investițiilor, prin acordarea de ajutoare de stat, va continua să joace un rol important. Am prevăzut credite de angajament de 1,6 miliarde lei ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 miliarde de lei. Doresc să vă asigur, atât pe cei prezenți aici, cât și pe investitorii străini, că la Palatul Victoria aveți un partener corect", a conchis premierul.

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici au găzduit, luni la Palatul Victoria, ceremonia de înmânare a unor acorduri de finanțare atribuite în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img