marți, 19 martie, 2024

Viorica Dancila, despre raportul 10 August: ‘E important ca justitia sa actioneze cat mai repede!’

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dăncilă a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre raportul 10 august. Fostul premier al României a precizat că în ziua respectivă se afla în concediu, alături de soțul ei. Dăncilă a ținut să puncteze că este foarte important ca în perioada imediat următoare să fie aflat adevărul.

„În perioada respectivă eram în concediu. A fost singurul concediu într-un an și 9 luni. Am trimis o cerere de concediu către președintele României care a fost contestată la Curtea Constituțională. Eram în vacanță, în concediu de cinci zile cu soțul meu.

Am cerut detalii despre ce se întâmplă. Prima mea grijă a fost îndreptată către oameni. Și când vorbesc de oameni mă gândesc și la cei care au protestat, dar și la jandarmi.

Am spus de fiecare dată să nu fie oameni care să fie accidentați sau răniți. Și de o parte, și de alta. Au fost și cred că justiția trebuie să stabilească adevărul și cei care au greșit, fie din Jandarmerie, fie de grupurile agresive, trebuie să suporte rigorile legii.

Referitor la raportul Jandarmeriei: a fost desecretizat în proporție de 90%, dar știam că este o anchetă în curs și că acest raport nu poate fi făcut public. A venit ministrul și l-a desecretizat și cealaltă parte de 10%. El încă nu poate fi făcut public. DIICOT-ul a avut acces permanent la raportul din 10 august. Faptul că a fost desecretizat asta nu înseamnă că poate fi făcut public. Pentru mine, dar și pentru toți românii e important ca justiția să accționeze cât mai repede. Organele de anchetă au avut acces permanet la acest raport. Problema este modul în care justiția va accelera în aflarea adevărului și îi va pedepsi pe cei vinovați”, a precizat Viorica Dăncilă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img