marți, 19 martie, 2024

Viorica Dancila in campanie electorala la Vaslui. Oficialii au facut promisiuni la tot pasul

Distribuie:

Publicat:

 

Vizita de "lucru" a Prim ministrului Romaniei, Viorica Dancila, de marti, 21 mai, in judetul Vaslui a fost de fapt o campanie electorala marca PSD, in puncte reprezentative din judet. 

Unde altundeva ar fi putut-o duce membrii PSD Vaslui pe reprezentanta guvernului daca nu in cele doua (si singurele de altfel!) comune cu care partidul se poate mandri pe intreaga raza a judetului. 
Mai intai, delegatia guvernamentala a poposit la Vaslui, acolo unde, insotita de Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, au vizitat Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui. 

La poarta unitatii sanitare doamnele au fost intampinate cu huiduieli de un grup de protestatari, in timp ce la iesire a fost aplaudata de pacienti si de vizitatori. 

Aici, premierul Romaniei a afirmat ca " Le-am spus medicilor, personalului din spital, ca Guvernul a alocat cea mai mare suma pentru sanatate si ca au toata deschiderea pentru dotare, astfel incat sa vorbim despre aparatura buna, sa vorbim despre constructii care sunt necesare, despre conditii cat mai bune pentru pacienti, pentru ca, in fond, in centrul tuturor acestor lucruri se afla pacientul si modul i care este tratat pacientul."

De partea cealalta, Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, profitand de aceasta vizita de lucru, a declarat si ea ca guvernul PSD continua investitiile in acest domeniu, ocazie cu care tot ieri, 21 mai, "DSP Vaslui a primit fila de buget pentru spitalele din judet, respectiv 19,2 milioane de lei, pentru echipamente medicale in Spitalul Judetean Vaslui, Spitalul Barlad."
Imediat dupa vizita la SJU Vaslui, delegatia oficiala a plecat catre Barlad, acolo unde protestatarii au intampinat-o cu huiduieli si fluieraturi. Primarul Dumitru Boros (PNL) nu a asteptat-o la Barlad pe Viorica Dancila. Chiar si asa, acestia au vizitat Spitalul Municipal "Elena Beldiman" dar si doua unitati de invatamant. 
Viorica Dancila a fost primita de protestatari si la Barlad, unii dintre ei adresandu-i apelative precum "Analfabeta!". De partea cealalta, cateva zeci de elevi au primit-o cu ropote de aplauze si ovatii. Elevii s-au fotografiat cu ea si chiar au imbratisat-o. 
De la Barlad, delegatia guvernamentala s-a indreptat spre singurele zone din mediul rural rasarite ale judetului Vaslui : Comuna Hoceni si Comuna Padureni, acolo unde primarii Vasile Tabara (PSD) si Temistocle Diaconu(PSD) au adunat toata suflarea satelor pentru a o primi cu ropote de aplauze pe Viorica Dancila. 
Edilii celor doua comune sunt cunoscuti la nivel national pentru harnicia cu care administreaza urbea sateasca si cu care PSD Vaslui se poate lauda neconditionat, oricand. Ambii sunt cunoscuti pentru ascensiunea lor in dezvoltarea cu proiectele europene. 
Alt popas important pe care acestia l-au facut a fost la Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" din Husi. Acolo au fost intampinati de Primarul Municipiului Husi – Ioan Ciupilan (PSD) si de managerul spitalului Lucia Rotaru. 
Au purtat discutii "benefice populatiei", conform autoritatilor locale, pret de cateva minute in biroul managerului.
Pe toata durata vizitei in punctele importante ale judetului, delegatiei guvernamentale i-au fost alaturi Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD) presedintele Consiliului Judetean Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon, secretarul de stat Tudorel Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu, precum si alti PSD-isti de frunte ai judetului Vaslui. 
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat si el tot in vizita de lucru a facut un tur al judetului. A fost in vizita la Barzesti, in comuna Stefan cel Mare, la Pogonesti, in comuna Dimitrie Cantemir, Hoceni si chiar pe Valea Prutului unde a vazut sistemele de irigatii. Petre Daea a vizitat ferma de pasari Morandi, ocazie cu care si aici a facut cateva promisiuni electorale, legate de sprijinul pe care-l asteapta fermierii de la guvernanti si europarlamentari. 
Ministrul a ascultat problemele ridicate de cetateni, pe unele dintre ele incercand sa le rezolve pe loc dand dispozitii, altora le-a dat numarul de telefon pentru discutii ulterioare. 
La tot pasul lor prin judetul Vaslui, cel despre care se stie ca este dintotdeauna condus de PSD, oficialii au promis. Au promis infrastructura, agricultura, locuri de munca, sanatate, conditii etc. Promisiuni de scurta durata, suficiente insa, pentru ca, din nou, sa smulga cate un vot din partea celor pe care i-au pastrat la acelasi nivel mereu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img