joi, 25 aprilie, 2024

Viorica Dancila, IN GARDA privind DEZASTRUL din PE: Nu vreau sa judecam Romania dupa anumite rezolutii

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, la Parlament, că și-ar dori ca România să nu fie judecată după anumite „rezoluții mai mult sau mai puțin pliate pe realitate”, afirmațiile fiind făcute în contextul unei discuții despre raportul MCV și rezoluția din PE privind statul de drept, scrie Mediafax.

„Am venit cu un program pentru preluarea Președinției Consiliului UE. Venim cu forma finală în cursul lunii noiembrie. Acela este programul pe care noi trebuie să-l duce la bun sfârșit. Al doilea lucru pe care îl avem, se încheie agenda strategica 2014-2019, sunt peste 200 de dosare legislative și non-legislative, din care trebuie să închidem cât mai multe. Avem de răspuns la o serie de provocări, Brexit, viitorul UE post-Brexit, acordul pe cadrul financiar multianual, politica de coeziune și politica agricolă comună. După aceste lucruri va fi judecată România la final. O președinție de succes este una în care închizi cât mai multe dosare importante. Aș vrea să nu judecăm România acum după anumite critici, după anumite Rezoluții, mai mult sau mai puțin reale, pliate pe realitate, după anumite lucruri pe care le spun unii și alții. O să răspundem la aceste lucruri, dar nu aș vrea să legăm aceste lucruri de Președinție”, a declarat marți, la Parlament, Viorica Dăncilă.

Afirmațiile lui Dăncilă au venit imediat după ce președintele PSD Liviu Dragnea a declarat la Parlament, marți, înainte de publicarea raportului MCV și a adoptării rezoluției PE privind statul de drept din România, că „temele mari” din România sunt altele.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislației penale și judiciare, avertizând că există riscul subminării independenței justiţiei și a acţiunilor anticorupţie.

Comisia Europeană va prezenta, marți, raportul MCV despre modificarea legislației în domeniul justiției, document care va ține cont și de cele două avize la Comisiei de la Veneția.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img