joi, 28 martie, 2024

Virusul periculos care a facut 100 de morti in Europa a ajuns in Romania

Distribuie:

Publicat:

Un nou virus gripal a facut deja peste 100 de morti in tarile europene, in Franta si Spania autoritatile declansand planurile de urgenta. Virusul nu este nou, dar este extrem de virulent. Medicii romani au confirmat si ei tulpina H3N2 in peste 170 de cazuri, fiind inregistrate deja 6 victime. Varful epidemiei ar putea fi inregistrat in trei saptamani.

Cea mai grava situatie se inregistreaza insa in Franta, unde zeci de mii de oameni s-au imbolnavit, autoritatile au mobilizat personalul din 200 de spitale, iar in 30 dintre ele au amanat operatiile mai putin importante pentru ca medicii sa se poata ocupa de bolnavii de gripa, informeaza TVR.

In Romania, de la inceputul anului a fost inregistrata o explozie a cazurilor de gripa, pneumonii si infectii respiratorii (peste 88.000), iar virusul H3N2 si-a facut deja simtita prezenta, fiind confirmate pana acum peste 170 de cazuri si 6 morti, intre care un copil de 1 an si 3 persoane cu varste de peste 65 de ani, informeaza Digi24.

De altfel, specialistii spun ca cei mai afectati sunt oamenii cu sistemul imunitar mai redus, cum ar fi copiii si batranii. Nici una dintre victime nu fusese vaccinata cu serul antigripal. Cele mai multe imbolnaviri s-au inregistrat in Bucuresti (86 de cazuri), Iasi (27) si Olt (17). La Institutul Matei Bals din Capitala mai sunt internati acum 16 bolnavi de gripa. Chiar daca deocamdata in Romania nu se poate vorbi despre o epidemie, situatia ar putea sa se agraveze in curand.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img