News Flash:

Vizita de lucru in VAMA ALBITA. A fost prezent seful Oficiului European de Lupta Antifrauda(OLAF)-FOTO

21 Septembrie 2016
1728 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficialul Antifrauda la Albita : " Stim ca mai exista coruptie in mai toate institutiile publice si serviciile vamale din Europa, in general, dar suntem dedicati si lucram ca sa nu lasam loc la acte de coruptie in niciun serviciu vamal si in nicio institutie publica"

Giovanni Kessler, seful Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), prezent in cadrul unei intalniri de lucru la Vama Albita, a declarat ca Romania are parametrii necesari pentru a adera la Spatiul Schengen, insa o decizie in acest sens este una strict politica.

Kessler a precizat, de asemenea ca vamile romane sunt parteneri de incredere pentru OLAF, cu atat mai mult cand vine vorba de traficul de tigari, fenomen cu efecte negative asupra Romaniei, dar si a Uniunii Europene.

„ Operatiunea care are loc in aceste zile arata ca Romania are capacitatea de a rezolva aceasta problema si de aduce diferite tari din regiune impreuna, pentru a lupta impotriva traficului de tigari(..). In ceea priveste coruptia, nu am capacitatea de a evalua situatia coruptiei cu privire la vamile romanesti sau alt serviciu vamal. Stim ca mai exista coruptie in mai toate institutiile publice si serviciile vamale din Europa, in general, dar suntem dedicati si lucram ca sa nu lasam loc la acte de coruptie in niciun serviciu vamal si in nicio institutie publica”, a afirmat Kessler.

La intalnire a fost prezent si Dorel Fronea, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala si coordonator al autoritatii vamale, care a subliniat ca la acest moment combaterea traficului cu tigarete este principalul  obiectiv al vamilor romanesti.

Scopul reuniunii oficialilor a constat in cooperarea transfrontaliera cu scopul prevenirii si combaterii traficului ilicit la frontierele externe ale Uniunii Europene.

Galerie Foto

14429396_10205351875595747_471740542_n
giovanni kessler
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0843 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013482 (s)