vineri, 19 aprilie, 2024

Vlad Chiricheș a ieșit cu bine din intervenția chirugicală. Ce spune profesorul Mariani despre operație

Distribuie:

Publicat:

Vlad Chiricheș a ieșit cu bine din intervenția chirugicală pe care a efecutat-o la Villa Stuart din Roma. Doctorul care l-a operat pe fundașul român, Prof. Mariani, a răspuns la câteva întrebări despre starea de sănătate a lui Chiricheș, dar și despre operația la genunchiul stâng, scrie Mediafax.

ProSport: Cum a decurs operația?
Profesor Mariani: Foarte bine, sunt mulțumit. Și doctorul De Nicola, responsabilul medical de la echipa Napoli, a fost fericit pentru succesul intervenției.

A fost dificil?
O intervenție chirurgicală nu este niciodată ușoară, dar am operat mai mult de 1200 de fotbaliști profesioniști, de fiecare dată am pe mână un patrimoniu al cluburilor. Chiricheș face parte din coloana vertebrală a naționalei României. Când îl voi revedea pe teren, peste câteva luni, satisfacția mea va fi dublată.

Care a fost diagnosticul exact?
Ruptura ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng.

Cât timp va rămâne internat?
Va mai sta 2-3 zile, timpul normal pentru a-și reveni după intervenție, apoi îl vom lăsa pe mâinile doctorului De Nicola (n.red. – medicul echipei Napoli), astfel jucătorul va fi pe cele mai bune mâini. Va reveni însă la noi pentru control, dar acest lucru îl vom programa în săptămânile următoare.

Cum l-ați văzut pe Chiricheș, era supărat?
Nicidecum, imediat după intervenție era foarte activ, iar acest lucru e un semn bun. Am vorbit cu el și mi s-a părut că este un băiat serios. Va începe cât mai repede posibil recuperarea, este un luptător pe teren și va fi la fel și în sala de forță.

Vlad Chiricheş, liderul echipei naţionale, s-a accidentat în meciul cu Muntenegru, 0-0, din debutul Ligii Naţiunilor, diagnosticul fiind: ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul stâng. În minutul 28 a călcat greşit, s-a prăbuşit la pământ şi imediat a fost schimbat cu Bălaşa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img