vineri, 26 aprilie, 2024

Vlad Voiculescu: Prioritate vor avea categoriile care nu au fost vizate de ordonantele privind salarizarea

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat joi, dupa intalnirea cu reprezentantii Sanitas, ca, in perioada urmatoarea, vor fi avute in vedere si salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonantele 20/2016 si 43/2016 privind salarizarea bugetarilor.

Acesta s-a referit la personalul TESA, asistenta sociala, asistentii medicali din unitatile scolare, dar si din directiile de sanatate publica.

“Prioritate vor avea categoriile sociale care nu au fost vizate de ordonanta 20 si ordonanta 43”, a spus demnitarul, prezent la Consiliul National al Federatiei Sanitas.

Intrebat daca poate da un termen, ministrul a raspuns: “Nu, nu am agreat un calendar pentru urmatoarele zile, dar cu siguranta o sa avem discutii in perioada care ne-a ramas la dispozitie”.

Pe 5 septembrie, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, dupa o intalnire cu reprezentantii Sanitas, ca in octombrie ar urma o rectificare bugetara, context in care ar putea fi marite si veniturile asistentilor medicali, ale personalului TESA, dar si ale angajatilor din directiile de sanatate publica.

“Au fost cateva masuri importante pentru sistemul sanitar. Exista categorii profesionale care nu au beneficiat de pe urma acestor masuri. (…) Cu siguranta intelegem cu totii atat constrangerile de care trebuie sa tinem cont, cat si nevoia sistemului sanitar de a-si remunera cum trebuie si aceste categorii de personal. Vorbim despre asistentele medicale, despre personalul TESA, vorbim despre personalul Ministerului Sanatatii din directiile de sanatate publica. (…) Vom analiza mai intai in curtea noastra, cu bugetele pe care le avem la dispozitie. Dincolo de aceasta, vom avea o rectificare probabil in luna octombrie. (…) Suntem foarte constienti ca ceva trebuie facut si pentru aceste categorii de personal foarte importante pentru sistemul sanitar”, a afirmat Voiculescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img