miercuri, 24 aprilie, 2024

Vladimir Putin şi Matteo Salvini îl felicită pe Jair Bolsonaro pentru alegerea ca preşedinte al Braziliei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin şi vicepremierul italian Matteo Salvini i-au transmis felicitări lui Jair Bolsonaro, candidatul de extremă dreapta ales duminică în funcţia de preşedintele ale Braziliei, informează dpa şi AFP, informează Agerpres.

'Preşedintele Putin i-a trimis o telegramă de felicitare pentru alegerea ca preşedinte al Republicii Brazilia', a comunicat Kremlinul.

Vladimir Putin 'şi-a exprimat încrederea' în dezvoltarea relaţiilor între Rusia şi Brazilia, mai ales în cadrul ONU şi al grupurilor G20 şi BRICS (care reuneşte puterile emergente – Brazilia, Rusia,India, China şi Africa de Sud), menţionează comunicatul Kremlinului.

La rândul său, vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta) şi numit 'căpitanul' de susţinătorii săi, a scris pe Twitter: 'Şi în Brazilia cetăţenii au trimis stânga acasă! Mult succes preşedintelui Bolsonaro, prietenia dintre popoarele şi guvernele noastre va fi şi mai puternică!', a notat Salvini.

Liderul Ligii, care este şi ministru de interne în guvernul de la Roma, a mai spus că îi va cere lui Bolsonaro extrădarea lui Cesare Battisti, un fost terorist de extremă stânga italian care trăieşte în Brazilia.

O reacţie la alegerea lui Jair Bolsonaro a avut şi politicianul german Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European şi ex-lider al Partidului Social-Democrat (SPD), care a avertizat în legătură cu pericolul unei dictaturi în Brazilia. 'Nu este o veste bună pentru Brazilia şi nici pentru comunitatea internaţională', a declarat Schulz pentru agenţia dpa, menţionând că Bolsonaro a demonstrat în campania electorală că 'vrea un fel de dictatură militară de facto'.

Jair Bolsonaro îşi va prelua funcţia la 1 ianuarie 2019, după ce a obţinut peste 55% din voturi, devansându-l pe candidatul stângii Fernando Haddad, în urma unei campanii care a scindat puternic cea mai mare ţară din America Latină.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img