sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vladimir Putin ii ia apararea lui Trump: Liderul de la Kremlin ii acorda omologului din SUA circumstante pentru neglijarea relatiilor cu Rusia

Distribuie:

Publicat:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu consideră că omologul său american, Donald Trump, este de vină pentru faptul că relațiile ruso-americane nu s-au îmbunătățit, deși liderul de la Casa Albă a militat în timpul campaniei prezidențiale pentru normalizarea relațiilor, potrivit Mediafax.

"Ştim toți ce spune președintele Trump despre relațiile ruso-americane, știm că în cursul campaniei electorale precedente a îndemnat la normalizarea lor. Însă, din păcate, acest lucru deocamdată nu s-a întâmplat", a declarat liderul de la Kremlin, într-un interviu acordat posturilor RT Arabic, Al Arabiya and Sky News Arabia TV, citat de agenția Tass.

"Dar nu avem nicio nemulțumire pentru că vedem ce se întâmplă pe scena politică americană", a afirmat Putin, adăugând: "Agenda politică internă din SUA îl împiedică pe președintele actual să ia măsuri pentru îmbunătățirea drastică a relațiilor ruso-americane".

Liderul rus a subliniat că Moscova "ar colabora cu orice administrație, atât timp cât [Administrația SUA] vrea acest lucru".

Totodată, Vladimir Putin a afirmat din nou că Moscova are arme capabile să neutralizeze orice ameninţare reprezentată de sistemele NATO de rachete, amplasate în Polonia şi România.

"Evident, reprezintă o ameninţare pentru noi, deoarece este o încercare de a anula potenţialul nostru strategic nuclear. Este sortită eşecului această încercare, este deja evident", a subliniat liderul de la Kremlin, care pe 14 octombrie va efectua o vizită în Arabia Saudită.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img