joi, 18 aprilie, 2024

Vladimir Putin TREMURA de FRICA: Propunere INCREDIBILA pentru SUA

Distribuie:

Publicat:

Ministerul rus de Externe a anuntat, joi, ca Rusia a propus Statelor Unite semnarea unui acord bilateral care sa cuprinda garantii ca niciuna dintre cele doua parti nu se va amesteca in alegerile din cealalta tara si in alte procese politice interne, informeaza agentia EFE. Situatia poate fi interpretata in sensul ca lui Putin ii e teama de o implicare americana, pe modelul rusesc aplicat la prezidentialele din SUA, si ar putea sa nu mai ajunga presedinte.

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat ca aceasta propunere a fost prezentata intr-o scrisoare adresata Administratiei de la Washington si remisa pe 21 decembrie noului ambasador al SUA la Moscova, John Huntsman, scrie agerpres.ro.

'In respectiva scrisoare se confirma disponibilitatea de a schimba scrisori sau alte garantii de ne-ingerinta reciproca in alegeri si alte procese politice interne', a indicat purtatoarea de cuvant. Ea a mentionat ca autoritatile ruse au recurs la acest demers ca urmare a intentiilor Washingtonului de a se implica in chestiunile interne ruse cu scopul de a urmari realizarea unor obiective proprii.

Maria Zaharova a mai spus ca Moscova inca asteapta un raspuns din partea Washingtonului privind aceasta propunere, adaugand ca anterior SUA au refuzat sa semneze o declaratie comuna cu Rusia privind neamestecul in afacerile lor interne. Aceasta declaratie ar fi trebuit sa rezulte in urma intrevederii pe care presedintii Vladimir Putin si Donald Trump au avut-o la Hamburg la summitul G20.

Purtatoarea de cuvant a MAE rus a acuzat joi SUA de amestec in afacerile interne ale Rusiei, intrucat Washingtonul a protestat fata de respingerea candidaturii la presedintie a opozantului Alexei Navalnii, care nu poate candida pentru ca a fost condamnat penal.

'Aceasta declaratie a Departamentului de Stat este o ingerinta directa in procesul electoral si in afacerile interne ale unui alt stat', a punctat Zaharova.

Dar saptamana trecuta, ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a declarat in timpul primei sale vizite in Rusia ca exista 'multe dovezi' ale ingerintei ruse in procesele electorale din SUA, Germania, Franta si Danemarca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img