joi, 25 aprilie, 2024

Vodafone a castigat 2,1 miliarde de euro in urma vanzarii subsidiarei din Noua Zeelanda

Distribuie:

Publicat:

Operatorul de telecomunicaţii Vodafone a obţinut aproximativ 2,1 miliarde de euro (2,36 miliarde de dolari) în urma vânzării subsidiarei neo-zeelandeze unui consorţiu alcătuit din Infratil Ltd (Noua Zeelandă ) şi Brookfield Asset Management (Canada), transmite Reuters, relatează Agerpres.

Tranzacţia vine într-un moment în care Vodafone caută să-şi consolideze afacerile din Australia şi Noua Zeelandă. În 2017, Vodafone a încercat să vândă subsidiara din Noua Zeelandă către Sky Network Television, pentru 2,3 miliarde de dolari, dar nu a reuşit să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare.

De atunci, afacerea a fost restructurată, în vederea listării la bursă, care însă nu a mai avut loc.

Directorul general subsidiarei din Noua Zeelandă, Jason Paris, anunţa în noiembrie că listarea ar putea avea loc în 2020.

În prezent, subsidiara Vodafone din Noua Zeelandă are peste două milioane de clienţi, faţă de aproximativ 700 de milioane la nivelul grupului, la decembrie 2018.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img