marți, 19 martie, 2024

Voluntarii Asociatiei „SOLIDAR” din Vaslui – au impartit cadouri copiilor din satele Obarseni si Stancaseni, comuna Voinesti

Distribuie:

Publicat:

Voluntarii Asociatiei „SOLIDAR”  l-au ajutat luni, 6 decembrie, pe Mos Nicolae sa ajunga cu cadouri la copiii din doua sate ale comunei Voinesti: Obarseni si Stancaseni. Cativa saci cu jucarii, rechizite, imbracaminte si, mai ales, dulciuri, au reusit sa aduca zambetul pe chipurile a 47 de prescolari si elevi de scoala primara. Am avut, astfel, ocazia de a vedea cum functioneaza sistemul de invatamant simultan, intrucat in ambele sate invatatoarele Vasilica Placinta si Doinita Miron predau in decursul unei ore elevilor de patru, respectiv cinci, clase diferite: a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a si clasa pregatitoare (doar in satul Obarseni).

Actiunea de astazi se inscrie in ciclul celor dedicate copiilor in Luna Cadourilor. „Am ales cele doua unitati scolare, deloc intamplator. Am infiintat Asociatia „SOLIDAR”  pentru a contribui la reducerea decalajelor dintre mediul rural si mediul urban, iar cele doua unitati scolare, de la Obarseni si Stancaseni, comuna Voinesti, judetul Vaslui, sunt exemple, din pacate, negative, pentru ca au ramas pierdute in timp. La Obarseni, functioneaza o scoala cu clase simultane de 20 copilasi (de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a) si gradinita cu 15 copilasi (azi prezenti 12), intr-o constructie veche de cca 80 ani. Dorinta exprimata in lacrimi a doamnei invatatoare Vasilica Placinta  a fost, daca va vine sa credeti, «o usa de termopan» la intrare, pentru a se pastra caldura in clasa pe timpul iernii” , a declarat Ionel Popa, presedintele Asociatiei „SOLIDAR” .

Nici in satul Stancaseni situatia nu identificata nu se prezinta mai bine. „Acolo am gasit o scoala veche, construita prin anul 1962, puternic degradata. Imaginile vorbesc de la sine. La fel, 15 copii invata in clase simultane. Probabil ISJ Vaslui impreuna cu Primaria Voinesti se gandesc la solutii pentru acesti copii. Am inteles ca frecventa e buna, ar fi pacat sa nu se gaseasca solutii pentru ca acesti copii sa primeasca ceea ce merita: educatie la nivel de secolul al XXI-lea, intr-o tara membra UE. Ne bucura ca am ales sa mergem aici, copiii ne-au rasplatit cu zambete, cu cantece si poezii. A fost emotionant si cu siguranta vom reveni. Multumim domnului Rosu Octavian, Constantin, profesor de religie la ambele scoli, pentru ca ne-a sugerat sa vizitam aceste unitati scolare. De asemenea, multumim si doamnei Flavia-Anca Rosu, voluntar in cadrul asociatiei, pentru ca ne-a ajutat sa pregatim coletelor, precum si invatatoarelor Vasilica Placinta, Doinita Miron si educatoarea Romasc Lacramioara-Iulian” , a mai adaugat Ionel Popa, presedintele Asociatiei „SOLIDAR” .

Despre Asociatia „SOLIDAR"

Asociatia „SOLIDAR”  este o organizatie non-profit, non-guvernamentala, din judetul Vaslui, care isi propune sa sprijine comunitatile vulnerabile, prin actiuni caritabile si educative. Asociatia este sustinuta zilnic de zeci de donatori din judetul Vaslui, dar si din celelalte judete ale tarii, precum si din strainatate. Donatiile materiale pot fi trimise pe adresa – Loc. Vaslui, str. Dobrogeanu-Gherea, nr.26, cam. 4, judetul Vaslui, cod postal 730158, iar cele  financiare in urmatoarele conturi: pentru donatiile sau sponsorizari in valuta euro, contul IBAN este RO45BTRLEURCRT0225705501, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, si pentru donatii sau sponsorizari in lei, contul IBAN este: RO95BTRLRONCRT0225705501, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui.
•    Pentru donatiile in valuta se vor specifica urmatoarele:
•    Numele asociatiei: Asociatia „SOLIDAR”
•    CIF:32379418
•    Banca: Transilvania – Vaslui
•    Cod IBAN: RO45BTRLEURCRT0225705501
•    COD SWIFT: BTRLRO22

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img